Červený Smart Cover pre Apple iPad mini v praxi

Praktické skúsenosti s praktickým krytom pre iPad mini zo série RED. Smart Cover chráni, čistí, a poslúži tiež ako šikovný stojan.

Včera som šiel náhodou okolo predajne Electro World v Avione. Vošiel som dnu - pozrieť, čo je nové vo svete techniky. Možno objavím niečo zaujímavé pre Fony.sk, možno pre magazín Riview. Do oka mi padli kryty Smart Cover pre iPad / iPad mini.

iPad mini Smart Cover RED

Po skúsenostiach s klávesnicami Logitech pre iPady som totiž vedel, že na iPade mini písať články asi nikdy nebudem, a ak áno, dá sa to aj na virtuálnej klávesnici. Na plnohodnotné písanie mam ultrabook. No chcelo by to aspoň nejakú ochranu. A možno si tak trochu spraviť radosť, keďže okrem ultrabooku a iPadu mini som si za posledné mesiace nič pekné nekúpil. Dobre, dobre, návštevy Baumaxu sa nepočítajú.

Na slovenskej webovej stránke Apple propaguje kryty rôznych farieb, ale červená tam chýba. A práve táto farba ma k čiernemu iPadu zaujala ako prvá. O pár minút som už stál pri pokladni s akciovou myšou Logitech, ktorá na mňa volala z akciového boxu v hlavnej uličke, a s ochranným červeným krytom za šialených 36,90 €. Uvažoval som aj nad redukciou Lightning > SD alebo Lightning > USB, ale ceny originálneho príslušenstva Apple sú tak neuveriteľne vysoké, že som si z trojice atraktívnych vecí k iPadu mini dovolil vybrať len jednu.

Až doma som zistil, že edícia RED je edícia vytvorená za účelom boja proti AIDS v Afrike. Týka sa produktov mnohých značiek a viac si o nej prečítate na www.joinred.com.

V Afrike sa každý deň rodí viac než 900 detí napadnutých vírusom HIV. Do roku 2015 sa tento počet môže priblížiť k nule. (RED) spolupracuje so spoločnosťami ako Apple k dosiahnutiu AIDS-free generácie roku 2015 vytvorením (PRODUCT) RED tovaru. Istý podiel z hrubého zisku z predaja týchto produktov prejde do Globálneho fondu pre pomoc pri financovaní programov na pomoc AIDS v Afrike. Od svojho zavedenia priniesla séria (PRODUCT) RED do Globálneho fondu viac než 190 miliónov dolárov, z toho 50 miliónmi prispel Apple.

Apple Smart Cover pre klasický iPad je typický štyrmi záhybmi, pre iPad mini sú tu k dispozícii iba tri. Stabilita v polohe na ležato je dostatočná, pri takmer kolmej polohe sa však iPad zo zloženého puzdra môže veľmi ľahko preklopiť. Na hranie Solitaire to teda veľmi nebude, aj keď s trochou opatrnosti sa to dá.

Najväčším prínosom krytu je ochrana displeja, odlíšenie sa od bežného používateľa atraktívnou farbou a, samozrejme, šikovný stojan pre pohodlnejšie písanie textov v jednej polohe či pozeranie videí a čítanie správ v polohe druhej.

Nezanedbateľnou výhodou takéhoto krytu je jeho čistiaca funkcia. Podobne ako napríklad originálne flip kryty pre Samsung Galaxy S III či nový Galaxy S4, aj Smart Cover automaticky a spoľahlivo čistí displej od odtlačkov a fľakov.

Kúpu Smart Cover pre iPad mini určite neľutujem. Kúpil by som si ho znovu. A znovu v červenej farbe. Navyše, keď trnavský Spartak v sobotu v Prešove nezvládne súboj o zotrvanie v prvej lige, môžu si jeho fanúšikovia aspoň spraviť radosť takouto červeno-čiernou technologickou kombináciou.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu