Premeňte svoj iPhone na Wi-Fi hotspot

PR · Ahojte a vitajte pri ďalšom pokračovaní O2 Guru Poradne. V minulých častiach sme si popísali spôsob nastavenia a využívania mobilného hotspotu pre zariadenia s operačným systémom Android a Windows Phone. Dnes si postup doplníme aj pre majiteľov telefónov s logom nahryznutého jablka.

Postup pre správne nastavenie pripojenia sme si už popísali v predchádzajúcom článku. Takže sa rovno môžeme vrhnúť na samotný hotspot. Aby sa nám pracovalo pohodlnejšie, tak sme zobrali do rúk iPhone 5 s operačným systémom iOS 6. Pokiaľ používate staršiu verziu, postup sa líši len mierne.

V menu prejdite na Nastavenia a kliknite na Všeobecné. Zvoľte položku Mobilné a následne Zdieľanie internetu.

Na displeji uvidíte možnosť zapnúť / vypnúť Zdieľanie internetu a zmeniť aktuálne heslo v časti Heslo Wi-Fi. Zapnutím hotspotu budete automaticky upozornení na možnosť zapnutia Wi-Fi a Bluetooth.

Názov hotspotu je rovnaký ako názov vášho iPhonu. Zmeniť ho môžete v Nastaveniach v časti Všeobecné a Informácie. Kliknutím na položku Meno vyplníte názov, ktorý bude zároveň slúžiť ako meno pre vašu Wi-Fi sieť.

Aktivovaním hotspotu a pripojením prvého zariadenia sa informačná lišta rozsvieti na modro s informáciou o počte pripojených zariadení, a to aj pri uzamknutej obrazovke.

Na záver jedno upozornenie, o ktorom sme si už hovorili. Používaním hotspotu sa váš iPhone rýchlejšie vybíja, takže dbajte na pravidelný prísun energie. Pri častom využívaní spojenia s PC alebo MAC dochádza aj k vyššej spotrebe dát. Preto odporúčame voľbu vhodného balíka s dostatočným dátovým objemom.

Ak by ste mali akékoľvek otázky, tak nás príďte navštíviť na predajne. Prípadne nám napíšte na našu facebookovú stránku.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu