Huawei 4Afrika: lacný Windows Phone pre Afriku

Huawei a Microsoft spolu pripravili nový model smartfónu s nízkou cenou určený špeciálne pre vybrané trhy na africkom kontinente.

Novinka Huawei 4Afrika je výsledkom partnerstva firiem Huawei a Microsoft. Smartfón vychádza z verzie modelu Huawei Ascend W1, ktorý bol predstavený na tohtoročnej výstave CES 2013 v Las Vegas.

Smartfón ponúkne dvojjadrový 1,2 GHz procesor, 4 GB vnútornej pamäte, 512 MB RAM a operačný systém Windows Phone 8. Displej s 4-palcovou uhlopriečkou bude mať rozlíšenie 480 x 800 bodov.

Nebude chýbať predná VGA kamera ani zadný 5-megapixelový fotoaparát s nahrávaním HD videa. Používatelia nájdu niekoľko nainštalovaných aplikácií afrických vývojárov.

Huawei 4Afrika

Microsoft považuje Afriku za jeden z najrýchlejšie rastúcich technologických trhov na svete. Preto je tento smartfón len prvým z radu inteligentných zariadení, ktoré v budúcnosti pre tento kontinent prinesie.

Huawei 4Afrika má byť dostupný v Angole, Egypte, Keni, Maroku, Nigérii, Pobreží Slonoviny a Južnej Afrike v štyroch farbách už v tomto štvrťroku za orientačnú cenu 150 usd.

Zdroj: mobileworldlive.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu