Android a iOS TIP: Family by Sygic - zobrazte svoju rodinu na mape

S novou aplikáciou určenou pre smartfóny kedykoľvek vidíte, kde sa v danom okamihu nachádzajú členovia vašej rodiny a môžete spolu aj bezplatne komunikovať.

Family by Sygic poteší hlavne zodpovedných rodičov, ktorí chcú mať prehľad o tom, kde sa práve ich ratolesti nachádzajú a či sú v poriadku. Prostredníctvom rozšírenej reality zobrazíte polohu svojej rodiny na mape v reálnom čase alebo v reálnom svete.

Family by Sygic

Aplikácia umožní vytvoriť si zoznam nebezpečných miest a v prípade, že sa na danom mieste ocitnú vaše deti, softvér vás na to upozorní. Zabezpečia to automatické notifikácie. Tie vás budú informovať vždy, keď váš potomok do nebezpečnej zóny vstúpi alebo z nej odíde. Pre korektné fungovanie notifikácií je potrebné pripojenie na Wi-Fi sieť alebo mobilné dáta operátora.

Chodí vaše dieťa samé poobede na krúžok a vy mu vždy voláte, či tam dorazilo v poriadku? Už nemusíte. S funkciou Check-in vám dieťa môže dať vedieť, keď dorazí na určené miesto. Ak sa dieťa náhodou stratí alebo zablúdi, môže vám poslať SOS s presnou polohou. Na lokalizáciu softvér používa Wi-Fi, mobilné siete alebo GPS.

Mladšia generácia má stále v obľube viac písomnú komunikáciu cez SMS správy alebo instant messengery než hovory. S Family by Sigic si môžete v celej rodine navzájom posielať bezplatné správy. Stačí mať nainštalovanú aplikáciu a smartfón s operačným systémom Android 2.1 a vyšším alebo iOS od verzie 4.3.

Link na stiahnutie:

play.google.com

itunes.apple.com

Do 31. januára 2013 je aplikácia dostupná bezplatne, neskôr bude stáť ročný poplatok 2,99 € na jednu rodinu.

Diskusia k článku:

Richard Hombauer 08.01.2013 - 23:27

Podľa môjho názoru službu o pár rokov predbehli Google Talk a Google Latitude. A tiež sa ten Latitude veľmi neujal. Držím Sygicu s rôznymi nápadmi palce, ale história ukázala, že o sledovanie nemáme skrátka záujem (počiatky takéhoto typu služby môžeme hľadať u operátorov, napríklad službu "Kde je": http://www.telekom.sk/osobne/moj-telekom/kde-je/).

Fizzy08.01.2013 - 23:48 Trvalý odkaz

O taketo sluzby nemame zaujem len z par dovodov. Zapnute GPS zbytocne vyciciava baterku. Nie kazdy ma datove baliky v mobile. Nie kazdy s tym vie pracovat. Podobnu sluzbu ma/mal aj Orange a tu som obcas vyuzil, ale hlavne to vyuzival byvaly sef v praci ;) Tam vidim potencial, zistit ci sa zamestnanec naozaj nachadza v meste v ktorom ma a nie par stovak km dalej.

Celá diskusia 2 príspevky