Samsung WEP300

RECENZIA Bluetooth príslušenstva Malé Bluetooth handsfree do ucha, ktoré rýchlo nasadíte.

Základné parametre:

rozmery: 45 x 16 x 10 mm,

hmotnosť: 10 gramov (zistená 9 g),

dosah: 10 m,

Bluetooth 2.0 + EDR,

výdrž: 6 h hovoru / 80 h pohotovosti.

Samsung WEP300 je malé handsfree, ktorého hlavnou výhodou je rýchle nasadenie. Konštrukčne sa veľmi podobá na Sony Ericsson HBH-IV835, to som žiaľ nemal možnosť vyskúšať. Handsfree s takýmto konštrukčným riešením vynikajú najmä rýchlym nasadením do ucha a izoláciou okolitého ruchu v danom uchu.

Hlavnou nevýhodou WEP300 je vypadávanie z ucha pri hýbaní sánkou - žuvaním žuvačky aj samotným rozprávaní.

Otvor mikrofónu je umiestnený úplne vpredu, to sa odrazí pri veterných podmienkach na ulici. V prednej časti bočnej steny je ukrytá malá viacfarebná dióda. Hlavné tlačidlo pre zapnutie / vypnutie / prijatie hovoru / odmietnutie hovoru je umiestnené tak, že som ho párkrát omylom stlačil pri nasadzovaní. Bočné tlačidlá na reguláciu hlasitosti sú umiestnené a spracované dobre.

Samsung WEP300 je ideálne na krátke hovory v ľavom aj pravom uchu. Oceníte ho napríklad v aute, kde sa nepotrebujete zarozprávať, ale stručne vybaviť, čo treba. Na kvalitu hovoru som sťažnosť od druhej strany ani raz nepočul.

Uvítal by som nejaký rýchly a praktický spôsob prenášania, napríklad v štýle Nokie BH-800 a BH-700. Niektoré handsfree dokážete aj ručne pripevniť na tenkú šnúrku, v tomto prípade mi ale žiadny spôsob zavesenia nenapadol.

Nabíjačka je neštandardná, spoločná len pre niekoľko typov handsfree od Samsungu.

Výhody:

pevná konštrukcia bez zbytočných prvkov,

dobrá kvalita zvuku.

Nevýhody:

zlé držanie v uchu,

umiestnenie hlavného tlačidla.

Orientačná cena: neznáma

Záver

Samsung WEP300 neprináša nič, čo by tu už nebolo. Malé, ľahké handsfree, ktoré rýchlo nasadíte do akéhokoľvek ucha. Ale ja dnes od slúchadla čakám viac, napríklad pohodlný systém prenášania, multipoint (spojenie s viacerými telefónmi) či aspoň pohodlné nosenie aj počas dlhých hovorov. WEP300 odporúčam napríklad do auta, v ktorom občas prijmete krátky hovor, a tak hľadáte slúchadlo s najjednoduchším a najrýchlejším nasadením na ucho (alebo skôr do ucha).

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 17.03.2008 - 01:22

Orange: To je to co dava or v akcii s D900i ???

anonymous11.03.2009 - 18:38 Trvalý odkaz

dvj: mam wep300,sparoval som ho s k700 SE a odvtedy nemozem ho sparovat s inym telefonom,preco?...je chybne alebo to tak ma byt?

anonymous06.03.2011 - 13:56 Trvalý odkaz

Anonym: pouzi tlacitko RESET na spodnej strane

Celá diskusia 3 príspevky