Prvé príslušenstvo k iPhone 5 od Belkinu

Medzi jednu z najdiskutovanejších noviniek v iPhone 5, novom iPade a iPode patrí určite aj nový Lightning konektor. Belkin sa už novej situácii pomaly prispôsobuje.

Hneď pri predstavení nový konektor Lightning isto prekvapil väčšinu majiteľov predchádzajúcich modelov, ktorí skôr či neskôr plánovali prechod na iPhone 5 a vlastnia aj nejaké príslušenstvo.

Pár dní nato prekvapila informácia o autentifikačnom čipe v nabíjacom kábli, ktorý sťaží cestu k príslušenstvu od iných výrobcov. Neprešlo však veľa času a na svet sa už hlási prvé podporované príslušenstvo vyrobené treťou stranou.

Nové príslušenstvo má na svedomí známa firma Belkin a konkrétne ide o autonabíjačku a dokovaciu stanicu so synchronizačnou a nabíjacou funkciou. Medzi špecifikáciami autonabíjačky sa uvádza čierne prevedenie, 10 W, 2,1 A, ochrana pred prepätím a Lightning kábel v balení.

Belkin lightning

To všetko za necelých tridsať dolárov. Dokovacia stanica s rovnakou cenovkou ponúkne EarPods audio-out port pre slúchadlá a reproduktory, skladací AUX jack, no bez kábla v balení.

Zdroj: belkin.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu