Caterpillar CAT B10 a B25: odolné dual SIM telefóny

Americká firma Caterpillar je známa produkciou ťažkých mechanických strojov - bagrov či buldozerov a teraz prichádza s dvojicou odolných dual SIM telefónov. Chcete klasickú konštrukciu alebo dotykový android?

CAT B10 a B25

Na náš trh s mobilnými telefónmi vstúpila nová firma. Priniesla dva modely s podporou pre dve SIM karty a už na prvý pohľad vidno, že svojou robustnou konštrukciou majú namierené medzi odolné telefóny. Spĺňajú normu odolnosti IP67 a mali by tak bez poškodenia vydržať ponorené v hĺbke jeden meter po dobu 30 minút.

Nevadí im ani teplo, mráz, prach či pád na tvrdú zem. Telefóny boli predstavené na veľtrhu IFA 2012 v Berlíne a už sa objavili aj v ponuke veľkoobchodu Agem. Od novembra budú dostupné aj v ďalších obchodoch s elektronikou.

CAT B10 prichádza s operačným systémom Android 2.3 Gingerbread a skôr slabšou, ale dostatočnou výbavou, ktorá zahŕňa 800 MHz procesor či dotykový 3,2-palcový displej s rozlíšením 320 x 480 bodov. Fotografie a videá zhotovíte 5-megapixelovým fotoaparátom s prisvetľovacou diódou. Telefón nie je žiadny drobček. Hrúbka dosahuje až 22 mm a hmotnosť úctyhodných 201 gramov.

Veľkosť operačnej ani vnútornej pamäte nie je známa, nechýba však slot na microSD karty do veľkosti 32 GB. Vo výbave nájdeme Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1 i rýchle dáta. Poteší 2 000 mAh batéria, ktorá ponúkne až deväť hodín hovoru. Súčasťou balenia je 2 GB microSD karta, magnetický kompas, šnúrka na krk s karabinou, slúchadlá a skrutkovač, ktorý využijete pre prístup pod zadný kryt.

Smartfón CAT B10 je už v Ageme dostupný za cenu 355 eur (pre registrovaných 322,80 €).

Telefón CAT B25 ponúka klasickú konštrukciu s alfanumerickou klávesnicou a základnú výbavu, ktorá postačí na hovory, posielanie SMS správ a prezeranie internetu cez GPRS alebo EDGE. Hrúbka zariadenia je opäť 22 milimetrov, hmotnosť klesla na 161 gramov. Displej s 2-palcovou uhlopriečkou dostal rozlíšenie 240 x 320 bodov.

Medzi výbavou výrobca udáva pamäťové karty do veľkosti 8 GB, Bluetooth 2.1, hudobný prehrávač, FM rádio, baterku a 2-megapixelový fotoaparát. Kapacita batérie je 1 300 mAh a sľubuje výdrž telefónu do 9,5 hodiny hovoru alebo 13 dní v pohotovostnom režime. Aj v produktovom balení CAT B25 sa nachádza 2 GB microSD karta, šnúrka na krk s karabinou, slúchadlá, magnetický kompas a malý skrutkovač.

Smartfón CAT B25 je už v Ageme dostupný za cenu 117 eur (pre registrovaných 106,80 €).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu