Októbrové sálónky

Konečne! Sú tu mobilné Vianoce! Dedé, Vianočky, maňušky a milióny eur v povetrí len kvôli tomu, aby čo najmenej ovečiek skočilo na podobne chutnú návnadu konkurenta!

K nasledujúcej správe si teda okamžite choďte zakúpiť čokoládového Mikuláša, v Tescu sú vianočne naladení už od konca septembra, zapáľte prvú adventnú sviečku a pustite odrhovačku Poďme bratia do Betlema od Tublatanky. Októbrový obrázok na nástennom kalendári ignorujte. Tak ako ou-tú. Ale pritom tento predvianočný kiks mu nemáme za zlé. Flat za tridsať eur pre Férové ovečky, navyše do ďalších šiestich krajín, je celkom pekná výzva pre konkurentov. Novinkou menšieho globálneho významu je fakt, že ak nechcete príspevok na mobil, môžete si u modrých nabaliť radšej k svojmu paušálu nejaké tie megáče. A ešte zopár benefitov, ktoré si v našej novinke určite nájdete.

No, ale ako tak pozerám, dáme si ešte jednu salónku. Aha, túto fondánovú, ružovú. Telekom začína s vianočným ošiaľom cez dátové návnady. Štýl klasický - pol roka budú internety zadarmo, prípadne za 6 eur, ak nesympatizujete s jeho hlasovými paušálmi, a potom plaťte plnú sumu. Akcia takmer identická s tou minuloročnou. Kdeže sa nám stratila kreativita? A vôbec, kde je Dedé?

Orindž minulý rok spustil vianoce tesne pred koncom októbra. Podobný ťah predpokladáme aj tento rok. Zatiaľ sa pochválil faktom, že už polovica populácie môže vyskúšať teóriu relativity, rozumejte 42 Mbps na jeho GGG vysielačoch. Prax býva často iná, ale to je všeobecný trend, že operátori sa chvália tým, čo dosiahnu iba počas dobrých technologických, poveternostných a neviem akých podmienok. A to ešte treba rátať s partiou vrabcov na vysielači, ktorých možno nájdete aj v dodatku k zmluve. Skrátka, všetko je v prípade mobilného internetu relatívne.

Po kratšej prestávke tu máme hitparádu najpredávanejších mobilov v starej známej é-šope. Že tam je plná r*ť Nokií neprekvapí asi nikoho, poteší však väčšie zastúpenie múdrych telefónov. Alebo si nimi iba pokúšame nahradiť to, že čo nemáme v hlave chceme mať aspoň vo vrecku? A ako je tomu v kamenných predajniach? Veľký rozdiel to nie je, ale aj tento rebríček je veľmi zaujímavý. Pred rokom-dvomi bola značka HTC rozšírená viac než strieborné Octavie na cestách, dnes je tomu trošku inak. Svedčí o tom skoro osemdesiatpercentný medziročný pokles zisku tohto taiwanského výrobcu. A vidno to trochu aj v spomínaných rebríčkoch TOP15 a TOP25 na našom webe.

Ak niekto stále nevie, čo je vlastne vedúceho mobilným miláčikom, tak odpoveď je jasná. Galaxy Note. Ale doba pokročila a on si položil otázku Und was jetzt? Žeby kórejský trójsky kôň SIII? Alebo predsa len dvanásť oprávnených dôvodov pre kúpu tabletofónnej dvojky? Ak máte podobnú dilemu, alebo si hádžete mincou, skúste tak trošku netradičné testy oboch ázijských zariadení v podaní vedúceho pera.

Alebo hľadáte kompaktné rozmery blízke štandardom trhu? Tramtararáá, Samsung myslí aj na vás! Kórejským inžinierom sa pôvodný model pri praní na šesťdesiatke trochu scvrkol, a vznikol z neho S III mini. A cenovka? Ne-mini, skôr maxi. Ale to je daň za rovnaký dizajn so starším bratom a auru kvality.

Na záver si necháme aplikáciu plnú zákonov. Nie, žiadne paragrafy, ale Murphy. V súvislosti s rozbiehajúcimi sa vianočnými akciami operátorov by sa hodil minimálne tento: Slovák dá aj posledné peniaze za to, aby dostal niečo zadarmo. Alebo tiež: Já chcem zľavu, nech to stojí, čo to stojí.

Diskusia k článku:

Manobb 13.10.2012 - 15:34

"Flat za tridsať eur pre Férové ovečky, navyše do ďalších šiestich krajín, je celkom pekná výzva pre konkurentov." ... nemyslím si to, pretože v zahraničí (nielen v tej vyspelejšej časti EÚ) sú ziskoví aj pri FLAT-e za dvacku (nielen s volaniami do iných krajín EÚ, ale i nejakými dátami navyše). Takže OK, ako VÝZVA sa to síce javí, ale je to strašne slabá (tzv. alibistická) výzva operátora. :-)

galaxi13.10.2012 - 16:22 Trvalý odkaz

tak tak manobbb nielen že za 20€ flat ale aj dáta, sms a mms ktomu dajú.

Takže TM, OR a O2 zrejme majú tichú dohodu.

marketa13.10.2012 - 16:36 Trvalý odkaz

a kde o2 uvadza ze ide o vianocnu akciu?

Sneykoš Sneykinko15.10.2012 - 11:49 Trvalý odkaz

@Milan Talda:
A to ešte treba rátať s partiou vrabcov na vysielači, ktorých možno nájdete aj v dodatku k zmluve

:D:D som sa z chuti zasmial :)

Celá diskusia 4 príspevky