TÚ SR: o vstup na mobilný trh má záujem viacero spoločností

Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky (TÚ SR) v poslednom období kontaktovalo rôznym spôsobom niekoľko poradenských spoločností, ktoré zastupujú zahraničných záujemcov o vstup na slovenský mobilný trh.

Predbežný záujem je nielen o frekvencie v pásmach 800 a 2600 MHz, ale aj o frekvencie vo frekvenčnom pásme 1800 MHz, ktoré môže získať len záujemca, ktorý ešte nemá tieto frekvencie pridelené. O frekvencie v pásmach 800 a 2600 MHz sa okrem nových subjektov zaujímajú aj mobilní operátori, ktorí už na Slovensku pôsobia.

Poradenské spoločnosti, ktoré zastupujú zahraničných záujemcov sa v poslednom období živo zaujímajú o zámere rozšíriť elektronickú aukciu o frekvencie v pásmach 900 a 1800 MHz pre dvoch operátorov na obdobie rokov 2021 – 2026.

Týmto bude zabezpečené, že v roku 2026 budú naraz k dispozícii celé pásma 900 a 1800 MHz, ktoré budú ponúkané v elektronickej aukcii.

K podmienkam elektronickej aukcie prebehne verejná konzultácia, ktorú pripraví TÚ SR v spolupráci s medzinárodne skúseným poradcom. TÚ SR si poradcu obstará vo verejnom obstarávaní. Poradca bude poskytovať odbornú podporu a poradenstvo najmä pri stanovovaní vyvolávacej ceny za pridelenie jednotlivých frekvenčných blokov a pri príprave elektronickej aukcie.

Zdroj: teleoff.gov.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu