Používanie smartfónov a mobilného pripojenia rastie

Smartfóny a mobilné internetové pripojenie zažíva svoj boom už nejaký ten čas. Podľa zistení spoločnosti Ericsson počet používateľov múdrych telefónov v budúcnosti výrazne vzrastie.

Spoločnosť Ericsson zverejnila štatistická čísla z ktorých vyplýva, že v nasledujúcich rokoch sa dočkáme vyššej penetrácie smartfónov medzi obyvateľstvom a vyše trištvrtiny svetovej populácie bude mať prístup k vysokorýchlostnému mobilnému internetu.

Vlastníte smartfón? Patríte tak medzi 700 miliónov používateľov na celom svete, a podľa odhadov Ericssonu sa ich počet do roku 2017 rozrastie až na úctyhodné tri miliardy.

Už teraz sa telefóny s otvoreným operačným systémom stali súčasťou nášho života takmer od ranného prebudenia. Aj vy používate svoj mobil hneď čo otvoríte oči? Ešte v posteli kontrolujete poštu, sociálne siete a čítate si novinky na svojich obľúbených weboch? Nie ste sami. Podľa Ericssonu sa takto správa 44 % majiteľov smartfónov z celého sveta. Zopár používateľov vydrží aspoň kým si umyje zuby, no aj tak viac než 50 % používa svoj telefón od rána, len čo vstane.

Telefony

S počtom predaných smartfónov rastie aj využívanie mobilného internetového pripojenia. V prvom štvrťroku 2012 dosiahol počet mobilných pripojení 6,2 miliardy a v nasledujúcom štvrťroku vzrástol o ďalších 170 miliónov pripojení. Očakáva sa, že v roku 2017 bude mať 85 % celosvetovej populácie prístup k vysokorýchlostnému mobilnému internetu, z toho 50 % obyvateľov sveta bude pokrytých sieťami 4G / LTE. Ericsson predpovedá, že do konca roka 2017 vzrastie objem globálnej dátovej prevádzky až 15-krát. Sú na to mobilní operátori pripravení?

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lukáš 14.09.2012 - 22:55

Nekupilo Sony celu firmu Ericsson?

DJ Pepe15.09.2012 - 01:32 Trvalý odkaz

Sony odkupilo podiel ericssonu vo firme na virobu mobilov ale ericsson ako samostatna firma este funguje (ak sa nemylim)

Michal15.09.2012 - 11:45 Trvalý odkaz

Tak to ešte dávno ale...ale ja som o tom čítal niečo aj nedávno...
Inak je pekne vidieť nostalgicke logo Ericsson v Bratislave na Ivanskej :D

Ľuboš Beňo15.09.2012 - 14:17 Trvalý odkaz

ano sony odkupilo podiel na vyrobu fonov, no sony teraz robi mobily a ericsson tusim GSM, WCDMA a zacne s LTE modulami

Celá diskusia 4 príspevky