LG KF700

PRVÝ KONTAKT s mid-endom Štýlový slajder s dotykovým displejom, 3 Mpix fotoaparátom s AF, FM rádiom a podporou HSDPA.

Základné parametre:

konštrukcia: vysúvacia,

OS: vlastný,

frekvencie: 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA

rozmery: 102 x 51 x 15 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: 139 mm,

hmotnosť: 110 gramov (zistená: 115 g),

displej: aktívny, dotykový, 262 144 farieb, 240 x 480 b., uhlopriečka 76 mm,

fotoaparát: 3 Mpix (2 048 x 1 536 b.), LED blesk, makro, autofókus, záznam videí (3GPP, 320 x 240 b.),

VGA kamera pre videohovory,

pamäť: 90 MB + microSD (až do 4 GB),

správy: SMS, EMS, MMS, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 1.2, kábel (neštandardný, LG), mass storage (online, s nabíjaním),

hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack (adaptér v balení), FM rádio, A2DP,

ostatné: Java, multitasking, WAP 2.0, HTML, videohovor, prehliadač dokumentov, widget,

batéria: Li-Ion, 900 mAh, LGIP-570A,

výdrž: do 3 h hovoru / 300 h pohotovosti,

SAR: 0,36 W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, kryt objektívu, RSS, HSUPA, Wi-Fi, GPS,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

finálna (nie Orange)

Obsah balenia:

mobil, nabíjačka, USB kábel, redukcia na 3,5 mm jack s ovládaním hlasitosti, stereo slúchadlá s 3,5 mm konektorom, fólia na displej, malé CD (PC sync), potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Tento prvý kontakt predchádza článku o dlhodobých skúsenostiach s LG KF700. Preto nebudem vyrábať dlhú recenziu, ale sa pokúsim poukázať na funkcie, ktoré by vám mohli blúdiť hlavou pri výbere vášho nového telefónu. LG by týmto modelom, po Viewty, nalákala ďalších nových používateľov tejto značky. Preto sa na KF700 budem aj ja pozerať ako predchádzajúci vlastník Nokie, Samsungu či Sony Ericssonu.

Množstvo fotografií displeja a funkcií nájdete v našej Galérii!, preto sa do nej určite poriadne pozrite.

LG KF700 prekonalo moje očakávania. Nosím ho už pár týždňov v univerzálnom textilnom puzdre, a žiadne vŕzganie ani iné pazvuky pri jeho používaní nepočuť. LG KF700 používam denne ako druhý mobil. Ovládanie veľkého dotykového displeja zodpovedá mojim predstavám. je menej pohodlná, kvôli horšej hmatovej orientácii. Ale nejde o žiadnu tragédiu. v zadnej stene, vytŕčajúce do ľavej bočnej, požívam len zriedkavo. Stlačením tlačidla pod ním sa spustí . Môžete ich zmeniť i usporiadať podľa vášho gusta.

, aj celé prostredie je veľmi intuitívne. Chválim domácu obrazovku, aj ked s widgets v Samsungu i900 sa to porovnať nedá. V KF700 môže byť na obrazovke len jedna zo - čas s budíkom, duálny čas, kalendár, poznámky. Po kliknutí na horný stavový riadok sa zobrazí telefónu s možnosťou aktivácie offline režimu, prehrávača hudby, Bluetooth. Podobne, ako v mnohých funkciách, aj v tomto prípade sa zobrazí tiež štvorica ikon v hornej časti obrazovky. Tá slúži na vstup do , telefónneho zoznamu, správ a návrat domov. Multitasking funguje spoľahlivo, ale veľa funkcií naraz nečakajte.

vyzerá perfektne, ale jeho výsledky patria k priemeru. Pravdu povediac, čakal som viac. Ale i tak musím fotoaparát v KF700 pochváliť - dokáže rozpoznať, či chcem fotografovať okamžite alebo použiť automatické zaostrovanie. Stlačením spúšte spustím z pohotovostného stavu fotoaparát. Keď potom spúšť prudko stlačím, aparát hneď sníma. Ak ju stlačím len do polovice, KF700 použije autofókus. Perfektné. Páči sa mi listovaním do strán. Tu vidno inšpiráciu v Apple iPhone.

Podržaním spúšte sa aktivuje záznam videa. Aj tu je zrejmé inteligentné správanie KF700. Kvalita videí s rozlíšením 320 x 240 je priemerná, žiaden zázrak nečakajte.

je, podobne ako mnohé iné funkcie, príjemne prispôsobený ovládaniu prstami. Všetko pekne vidno v našej Galérii, čo sa budem rozpisovať. Dodávané slúchadlá ponúkajú na 3,5 mm jack, a tak ich môžete nahradiť akýmikoľvek inými. Ale kvalitu dodávaných slúchadiel haniť nemôžem a určite bude stačiť väčšine majiteľov LG KF700. Náročný poslucháč, alebo basov-chtivý tínedžer bude musieť použiť nejaké iné. Škoda, že KF700 nemá 3,5 mm jack priamo na tele prístroja.

neponúka RDS, ale inak sa mi pozdáva. Opäť si všimnite vylepšenú podporu ovládania prstami. Hlasná reprodukcia je priemerná - priemerne hlasná, priemerne kvalitná. Mne stačí, ale pár pesničiek pred spaním si radšej pustím z Nokie N95 so stereo reproduktormi vyššej kvality.

Šup na základné funkcie. Tie totiž LG KF700 zvláda veľmi dobre. Telefonovanie slajderom patrí k mojim obľúbeným - najmä vďaka prijatiu hovoru otvorením, a ukončeniu zatvorením prístroja.

v LG KF700 patrí k najlepším. Opakované hovory s jedným človekom nezobrazí opakovane aj v registri, ale po kliknutí na hovor - napríklad 2xFilip - sa zobrazia časy aj dĺžky oboch telefonátov. Tiež sa mi páči vyhľadávanie kontaktov. Ak zadám TO, kurzor sa ocitne na prvom , ale nad kurzorom sa zobrazia mená s priezviskami začínajúcimi na TO. LG KF700 teda vyhľadáva v menách a priezviskách inteligentne.

Práca so

je pohodlná vďaka prepracovanému slovníku T9. Po zadaní 3-2-6 sa zobrazí okienko s ponukou daň, dám, Dán...a prstom len vyberiem, ktoré slovo chcem. Nabudúce bude dokonca uprednostnené. Tu vidno inšipráciu v Sony Ericssone, zdokonalenú dotykovým displejom. Tu sa však ukazuje nedoriešené ovládanie ovládacím kolieskom. Ním môžem síce vybrať jedno slovo z ponuky, ale nemám ho ako potvrdiť. Jedine dotykom prsta.

dopĺňa veľmi podrobné nastavenie. Nechýba automatická kontrola schránky už od 15 minút. V roamingu môžete autonačítanie vypnúť. Maximálna veľkosť prijatej správy môže byť 1 MB. Viac KF700 neprijme, a to je škoda. Určite vás poteší podpora prezerania dokumentov pomocou aplikácie . Jedná sa však len o akési screenshoty dokumentov, zalamovať riadky nedokáže. Na čítanie kníh v PDF to nebude, na to by musel byť displej široký (vysoký) aspoň 640 bodov.

Veľkým prekvapením pre mňa bol

. Spolu s podporou HSDPA do 7,2 Mbps je to ideálnou kombináciou v našich veľkých mestách pokrytých touto sieťou Orangeu. Stránky sa zobrazujú aj na šírku a s možnosťou zobraziť mini-mapu. Škoda, že LG KF700 neponúka tak dobrú aj lokálnu konektivitu. MiniUSB alebo microUSB by som na KF700 videl oveľa radšej než špeciálny konektor spoločný aj pre USB kábel, slúchadlá i nabíjačku.

Organizačné funkcie zvláda KF700 veľmi dobre. Potešil ma kvalitný

, aj keď len so stovkou udalostí (opakovaná je zapísana len raz). Kalendár na domácej obrazovke zvýrazňuje dni s pripomienkou a ponúka aj možnosť zobraziť dnešné udalosti. Budíkov môže byť viac. Sú podrobné, len ma pri nich mrzí absencia budenia FM rádiom.

Výdrž LG KF700 na jedno nabitie je prekvapivo slušná. Telefón nepoužívam veľmi často, vybavím ním len niekoľko hovorov denne. Takto vydrží 3 - 4 dni s vypnutým 3G. Upozornenie na slabú batériu je nevýrazné. Keď sa objaví posledná tretina indikátora stavu batérie, majte už nabíjačku pripravenú.

Výhody:

- kombinácia veľkej dotykovej obrazovky a klávesnice,

- množstvo softvérových detailov,

- HSDPA do 7,2 Mbps.

Nevýhody:

- slabší fotoaparát,

- viditeľnosť displeja na priamom slnku,

- neštandardný konektor.

Orientačná cena: 10 490 Sk (Epicentrum)

Záver

LG KF700 je pre mňa podobne veľkým prekvapením ako Viewty. Neponúka síce také technologické novinky, ale prekvapil ma v podstatne viac funkciách. Najmä veľký podlhovastý displej je ideálne prispôsobený dotykovému ovládaniu. Ak chcete skúsiť niečo nové, LG KF700 je určite veľkým adeptom na váš nový mobil. Ak patríte ku konzervatívcom, hľadajte iný mobil. Pre mňa je KF700 dôkazom, že sa ľudia v LG naozaj snažia.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 28.08.2008 - 22:10

Libertarian: Nikdy som nemal rad telefony LG ale to co prezentuju posledny rok je uzasne. Nokia ma co dohanat.

anonymous26.02.2008 - 23:47 Trvalý odkaz

unived micindev: njn..len ten priestor okolo kolecka vidim ako vyborny priestor na usadzanie bordelu

anonymous13.04.2008 - 18:11 Trvalý odkaz

lenny: Lg robilo dobre snad len mikrovlnky no konecne par schopnych mobilov. Zacala spolu so samsungom diktovat nove tempo a ak nokia nezareaguje vcas tak pride o svoje postavenie na trhu z ktoreho momentalne tazi.

anonymous20.04.2008 - 23:31 Trvalý odkaz

trolco: presne tak, LG je teraz v kurze:))

anonymous28.04.2008 - 16:43 Trvalý odkaz

ino: Neviete niekto kedy sa bude predáva? aj u nás. A aká bude cena cca???

Celá diskusia 100 príspevkov