Príslušenstvo: bezdrôtové reproduktory JBL PlayUp for Nokia

Spoluprácou firiem Nokia a Harman vznikne exkluzívne portfólio produktov,ktoré bude zahŕňať rad reproduktorov s výkonnou akustikou a dynamickým dizajnom. Prvým zariadením sú bezdrôtové reproduktory s NFC technológiou

Prvé ovocie vzájomnej spolupráce predstavili spoločnosti Harman (pod značkou JBL) a Nokia na veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA 2012 v Berlíne. Prenosný bezdrôtový reproduktor JBL PlayUp for Nokia vysiela zvukové vlny vo všetkých smeroch. Dizajnom pripomína bezdrôtový reproduktor Nokia Play 360°.

Bezdrôtové prepojenie medzi reproduktormi a mobilným telefónom bude zaistené prostredníctvom technológie Bluetooth umožňujúcej spojenie s ľubovoľným telefónom z produktového radu Lumia, ktorý sa potom bude môcť pripojiť k reproduktorom i prostredníctvom dotyku a technológie NFC. Reproduktor ponúka tiež štandardný 3,5 mm audio konektor na prepojenie s ľubovoľným mobilným telefónom, počítačom či MP3 prehrávačom.

Basový reproduktor plní funkciu wooferu a zaisťuje prednes nízkych tónov s minimálnym akustickým chvením vzduchu. PlayUp Portable ponúka maximálny výstupný akustický tlak 89 dB, vďaka čomu je vhodný pre využitie vonku i v interiéri.

Prenosný bezdrôtový reproduktor JBL PlayUp for Nokia sa v štyroch farbách objaví na trhu koncom roka za odporúčanú cenu 149 €.

Zdroj: press.nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu