WikiPad - prvý herný tablet

WikiPad osloví hlavne fanúšikov počítačových hier. Od ostatných tabletov sa odlišuje prídavným ovládačom, ktorý premení zariadenie na hernú konzolu.

Herný tablet WikiPad bol prvýkrát predstavený svetu na výstave CES 2012 v Las Vegas so 7-palcovou uhlopriečkou a 3D obrazovkou. Odvtedy sa špecifikácie zmenili - uhlopriečka narástla a obrazovka zostala iba v režime 2D.

WikiPad ako herný tablet ponúkne solídnu výbavu, kam patrí štvorjadrový procesor Nvidia Tegra 3 taktovaný na 1,4 GHz, 1 GB RAM a najmenej 16 GB vnútornej pamäte. Hmotnosť tabletu by mala byť 560 gramov, hrúbka 9 mm.

Medzi ďalšími špecifikáciami by nemala chýbať dvojica kamier, zadná 8-megapixelová a predná s rozlíšením 2 megapixely. Batéria by mala ponúknuťvýdrž šesť hodín hrania hier a až osem hodín prehrávania videí.

10,1-palcový IPS displej má mať rozlíšenie 1 280 x 800 bodov. Operačný systém Android by mohol byť pri uvedení na trh vo verzii 4.1 Jelly Bean. WikiPad môže bez odnímateľného ovládača fungovať ako normálny tablet.

Na trhu by sa mohol objaviť ešte do konca tohto roka, cena nebola zatiaľ zverejnená.

wikipadwikipadwikipadfoto:Wikipad

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

Alan Balažovjech 15.08.2012 - 13:24

cena bude vysoká :) ale nevadí, už mám Transformera Pad TF300T a som spokojný :)) nadmieru :)

Celá diskusia 1 príspevok