Lenovo ThinkPad Tablet 2 príde s Windows 8

Príchod operačného systému Windows 8 v októbri tohto roka prinesie na trh určite veľa zaujímavých zariadení. Medzi také bude patriť aj Lenovo ThinkPad Tablet 2, ktorý okrem slušnej výbavy ponúkne aj technológiu NFC a čítačku odtlačkov prstov.

Lenovo ThinkPad Tablet 2 nahradí aktuálny model Lenovo ThinkPad Tablet, ktorý beží na operačnom systéme Android. Nástupca dostane očakávaný Windows 8.

Novinka bude mať telo tenké 10 mm a hmotnosť 600 gramov. Dotykový 10,1-palcový IPS displej dostal rozlíšenie 1 366 x 768 bodov. Srdcom tabletu bude procesor Intel Atom, na ktorom pobeží operačný systém Windows 8 Pro.

Vo výbave nebude chýbať microHDMI konektor, Wi-Fi, 3,5 mm jack ani podpora 3G siete, pre americký trh bude určená verzia s LTE a NFC. Medzi bezpečnostnými prvkami dominuje čítačka odtlačkov prstov, známa z notebookov a obľúbená nielen u firemnej klientely. V tele tabletu bude uložené dotykové pero, ktoré poslúži napr. na presnejšiu prácu s dokumentami a rýchle zapísanie poznámok. Stylus s rovnakou funkciou ponúka aj novinka Samsungu Galaxy Note 10.1.

Medzi voliteľným príslušenstvom nájdeme pripojiteľnú klávesnicu, dokovaciu stanicu s tromi USB portami cez ktoré bude možné pripojiť externé zariadenia, napríklad monitor alebo tlačiareň. Nájdeme tu HDMI konektor aj ethernetový vstup.

Tablet má dve kamery, prednú 2-megapixelovú vhodnú na video chatovanie a zadnú 8-megapixelovú na zhotovovanie fotografií a nahrávanie videí.

Lenovo ThinkPad Tablet príde na trh v októbri tohto roka, cena nebola zatiaľ zverejnená.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: lenovo.com

Diskusia k článku:

Pavol Pavučko 11.08.2012 - 17:59

mne sa win8 aj wp8 paci :) podla toho toto bdue pecka :) velmi sa mi paci metro :)

DJ Pepe11.08.2012 - 18:32 Trvalý odkaz

No to som zvedavy na ten novy komercny nazov.

huje®11.08.2012 - 19:37 Trvalý odkaz

- Subway
- U - bahn
- Underground
- Tube
a mnohí to aj tak budú volať Metro a hotovo
:-D

Me_Gusta12.08.2012 - 00:01 Trvalý odkaz

Mať všade windows??? Nie

Celá diskusia 6 príspevkov