Beats odkúpi časť podielu od HTC

HTC predáva späť firme Beats polovicu svojho pred časom odkúpeného podielu. Spolupráca však úplne nekončí.

Neuplynul ani rok, čo spoločnosti HTC a Beats ohlásili svetu svoje spojenectvo. Pre používateľov smartfónov HTC malo priniesť pribalené slúchadlá značky Beats by Dr.Dre do vybraných hudobných modelov a vyššiu kvalitu pri počúvaní cez profil Beats Audio.

Beats Audio

Prvé prekvapenie prišlo v apríli tohto roka, kedy sme vás informovali, že slúchadlá Beats už nebudú súčasťou balenia. Zákazníci sa pri kúpe smartfónu údajne nerozhodovali podľa toho, či sú alebo nie sú slúchadlá pribalené. Preto sa výrobca rozhodol nedodávať slúchadlá do štandardných balení.

Prečítajte si: HTC: zmiznú slúchadlá Beats Audio z balení? (11. 4. 2012)

Koncom júla tohto roka zverejnilo HTC správu v ktorej oznamuje reorganizáciu svojej obchodnej dohody s firmou Beats. Podľa podmienok zmluvy odkúpi Beats 25 % podiel z celkovej hodnoty akcií a bude vlastniť spolu 75 %. Zvyšných 25 % ostáva vo vlastníctve HTC.

Nová dohoda má obidvom spoločnostiam zabezpečiť väčšiu možnosť expanzie na trhu pričom HTC zostáva exkluzivita v spolupráci s Beats na trhu mobilných zariadení.

Po prvotnej eufórii zo spojenectva začala firme Beats pravdepodobne prekážať obmedzená právomoc v rozhodovaní, a tak sa s HTC dohodla na spätnom odkúpení časti podielu.

Hudobní fajnšmekri neboli vždy z reprodukovaného zvuku pri použití smartfónu a dodávaných slúchadiel nadšení a hudobný zážitok bol pre nich skôr sklamaním. Vyčítali hlavne prehnané hĺby a výšky režimu Beats Audio, či neatraktívny zvuk v bežnom režime.

Zdroj: mzcan.com

Diskusia k článku:

cimo19 09.08.2012 - 18:48

A pritom by uplne stacilo keby robili len poriadne telefony, ale to taiwanci jednoducho nevedia...

Michal09.08.2012 - 19:39 Trvalý odkaz

...a fony.sk su asi 2mesiace pozadu, cakam kedy predstavia s2 ako novinku...

Pavol Pavučko09.08.2012 - 22:17 Trvalý odkaz

Ved robia onedlho vraj predstavia 5 palcpvy smartfon

DJ Pepe11.08.2012 - 17:45 Trvalý odkaz

Cim viac palcov tym lepsi telefon?

huje®11.08.2012 - 18:14 Trvalý odkaz

Pepe, jasne, čím viac Palcov a jadier, tým viac smart :-P

P.S.: Irónia

Celá diskusia 5 príspevkov