Huawei predstavil vylepšené verzie Ascend P1

Huawei na výstave Mobile Asia Expo 2012 v Šanghaji oznámil dva nové prírastky android smartfónov. Ide o pozmenené verzie tenkého modelu Ascend P1. Telefón s upraveným rádiovým systémom dostal názov Ascend P1 TD-SCDMA a model s väčšou 2 600 mAh batériou Ascend P1 XL.

Huawei Ascend P1 XL

Huawei Ascend P1 TD-SCDMA má upravený 3G rádiový systém, vhodnejší pre čínske siete tretej generácie. Ostatné špecifikácie ostali zhodné. Ascend P1 je štýlový dotykový mobil s hrúbkou iba 7 mm, ponúka 4,3-palcový QHD Super AMOLED displej, operačný sytém Android 4.0, osemmegapixelový fotoaparát a dvojjadrový 1,5 GHz procesor.

Huawei Ascend P1 XL má takisto rovnakú výbavu ako Ascend P1, no prináša batériu s vyššou kapacitou 2 600 mAh. Dostupnosť obidvoch modelov je obmedzená na Čínu. Či Huawei ponúkne Ascend P1 XL s výkonnou batériou i európskym zákazníkom nie je zatiaľ známe.

Výrobca dnes oznámil i dostupnosť troch skôr predstavených smartfónov radu Ascend. Model Ascend P1 sa začne predávať v najbližších týždňoch v Číne a Európe. Ascend D1 - výborne vybavené zariadenie s veľkým 4,5'' displejom a Ascend D quad so štvorjadrovým procesorom by mali byť v blízkej dobe dostupné v Číne a v druhej polovici roka aj na ďalších trhoch, vrátane Európy.

Mobile Asia Expo

Zdroj: www.huaweidevice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu