Vodafone Booster Brolly: dáždnik ako nabíjačka i zosilňovač signálu

Poznáte to: leto, hudba, priatelia a k tomu náš každodenný spoločník, mobilný telefón. Ten slúži nielen na kontakt s kamarátmi a rodinou, ale i fotografovanie, prácu s internetom alebo GPS. S tým sa spája známy problém s nedostatkom energie na stanovačkách, festivaloch či výletoch. A práve ten vyrieši špeciálny dáždnik.

Vodafone vyvinul v spolupráci s Dr. Kennethom Tongom z University College London prototyp dáždnika, ktorý plní funkciu nabíjačky mobilného telefónu a zosilňovač signálu. Výborné zariadenie do terénu na dlhé letné posedenia s priateľmi alebo pre návštevníkov hudobných festivalov.

Booster Brolly

Špeciálny dáždnik má na povrchu flexibilné solárne panely, ktoré zachytávajú získanú energiu a pomocou klasického portu microUSB si tak používateľ telefón ľahko dobije.

V hornej časti dáždnika, na jeho špici, sa nachádza vstavaná anténa, ktorá zachytáva rádiové vlny z vysielača Vodafone a a vytvára "signálnu sprchu" nad hlavami používateľov. Pomáha zosilňovať signál mobilného operátora a jej účinok môžu prakticky využiť aj ľudia v blízkosti dáždnika. V dolnej časti, rukoväti, je skrytá kompletná elektronika, vrátane užitočného svietidla.

Mosadzný držiak na telefón je zasadený do tyče dáždnika. Tá je vyrobená z uhlíkových vlákien. Hmotnosť inovatívneho zariadenia je prijateľných 800 gramov.

Booster Brolly

Škoda len, že šikovný dáždnik je určený zatiaľ iba pre britského operátora Vodafone. Prvý väčší test sa uskutoční už tento rok na niektorom z letných festivalov vo Veľkej Británii.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: blog.vodafone.co.uk

Diskusia k článku:

julo 19.06.2012 - 09:36

...no nechcel by som ho držať v ruke keď sú blesky vonku....

nobody19.06.2012 - 11:19 Trvalý odkaz

Preco nie? Ved ked do teba udrie, tak si aspon rychlo nabijes mobil cez tu nabijacku, popripade i ludia okolo teba :-D

ferineveri19.06.2012 - 11:32 Trvalý odkaz

tak len neviem,aký dôvod by si mal dávať mobil do nabíjačky parazóla,keď prší. moc by to batérii mobilu nepomohlo.

Marian19.06.2012 - 11:35 Trvalý odkaz

feri - a o takom nieco ako "slnecnik" si uz pocul?

huje®19.06.2012 - 19:35 Trvalý odkaz

Zaujímavý nápad, spojenie príjemného s užitočným :-)

Celá diskusia 6 príspevkov