Tactus Technology: dotykový displej s fyzickými tlačidlami

Spoločnosť Tactus predstavila prototyp dotykového displeja s prelomovou technológiou zobrazenia fyzických tlačidiel na dotykovom displeji. Možno už na budúci rok by sme sa mohli stretnúť s dotykovým telefónom, na ktorom za určitých podmienok tlačidlá vystúpi nad povrch displeja.

Je jasné, že dotykové displeje ovládli svet mobilných telefónov, no viacerí používatelia by ocenili hmatovú odozvu pri stláčaní displeja, hlavne pri písaní na softvérovej klávesnici.

Tactus

Majú síce možnosť zvoliť si v nastaveniach telefónu vibračnú alebo zvukovú odozvu pri písaní, no písanie na fyzickej klávesnici vystupujúcej z dotykového displeja, to by bolo niečo, čo by uvítali mnohí z nás. Hlavne, pokiaľ ostane hrúbka mobilného telefónu zachovaná.

Firma využíva špeciálnu mikrofluidnú vrstvu, ktorá umožňuje vytvoriť akýkoľvek útvar na dotykovom displeji, vystupujúci nad jeho povrch a ktorý je vidieť i cítiť pod prstami. Tlačidlá sa stláčajú rovnakým spôsobom ako sme zvyknutí u hardvérovej klávesnice a nemajú žiadny vplyv na klasické vlastnosti dotykového displeja.

Tactus vytvoril dynamický fyzický povrch, ktorý dokáže vytvárať rôzne tvary a objekty kdekoľvek na displeji alebo inom zariadení.

Tactus

Nová technológia nájde využitie nielen pri mobilných telefónoch, ale kdekoľvek, kde prichádzame do kontaktu s dotykovými displeji - pri navigáciách, v automobiloch, u prístrojov a podobne. Prvé produkty s technológiou Tactus budú k dispozícii v polovici roku 2013.

Uvítali by ste podobné mobilné zariadenie s technológiou vystupujúcich tlačidiel nad povrch displeja aj vy?

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: tactustechnology.com

Diskusia k článku:

huje® 11.06.2012 - 14:58

Určite by to bol posun vpred, osobne mi však na dotykáčoch viac vadí večne upatlaný displej :-)

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan11.06.2012 - 19:03 Trvalý odkaz

Super vec ! :) dosť pomôže pri písaní, pretože niekedy trafiť sa do správneho písmenka je u mňa tosť náročná úloha. Ale ďalšia vec ktorá sa môže v mobile podla mna dosť lahko pokaziť :)

Celá diskusia 2 príspevky