Facebook spustil App Center

V piatok 8. júna 2012 spustil Facebook svoj App Center. Miesto, kde nájdete vhodné aplikácie k sieti Facebook pre počítač i mobilný telefón. Medzi podporované operačné systémy patrí Android a iOS. Používatelia môžu nájsť vhodné aplikácie i prostredníctvom svojich priateľov, osobných odporúčaní alebo podľa kategórií.

App Center nie je obchod s aplikáciami tak ako sme zvyknutí. Softvér si tu nekúpite ani nestiahnete do svojho zariadenia. Ide skôr o miesto, kde nájdete vhodné a odporúčané aplikácie. Pri vybranej aplikácii je zobrazený odkaz, ktorý vás presmeruje na webovú stránku aplikácie alebo do mobilného obchodu - App Store alebo Google Play.

Facebook vybral viac než 600, podľa ich slov kvalitných, aplikácií, ktoré by vám mohli byť užitočné. Aplikácie boli vybrané na základe ohlasov a skúseností používateľov na celom svete.

Na výber máte z desiatich kategórií rozdelených podľa toho, či ide o softvér určený pre počítač alebo mobilné zariadenie. Aplikácie sú zoradené podľa hodnotenia, odporúčaní, obľúbenosti a používaní vašimi priateľmi. Základné menu Centra aplikácií je v slovenskej lokalizácii, popis jednotlivých aplikácií v anglickom jazyku.

Po výbere konkrétneho softvéru sa zobrazí jeho popis a máte na výber z dvoch možností: prejsť do aplikácie alebo si ju nechať poslať na mobil. Pri zvolení druhej možnosti dostanete obratom oznámenie na svoj telefón s odkazom na stiahnutie.

Na Slovensku funguje iba webová verzia App Centra, mobilná verzia je zatiaľ dostupná iba v USA a postupne sa bude rozširovať na ďalšie trhy.

Zdroj: developers.facebook.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu