LG predstavilo Full HD displej pre smartfóny

LG dnes predstavilo prvý nový 5-palcový displej pre mobilné zariadenia s Full HD rozlíšením a najväčšou hustotou pixelov (440 ppi). Spoločnosť tak predbehla Apple a jeho displej s prívlastkom Retina.

Dotykový displej s technológiou AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) a pomerom strán 16:9 ponúkne rozlíšenie 1 920 x 1 080 zobrazovacích bodov.

Nový panel má mať podľa vyjadrení LG realisticky podané farby i kontrast, a to z akéhokoľvek uhla pohľadu. Samozrejmosťou je rýchla odozva na dotyk.

Čitateľnosť displeja na priamom slnečnom svetle má byť veľmi dobrá a náročnosť na batériu nižšia než so súčasnými displejmi. Vysoké rozlíšenie umožní sledovanie filmov a videí v rovnakej kvalite ako na monitore alebo televízore.

Prvé zariadenia s novým displejom môžeme očakávať už v druhej polovici tohto roka. Verejnosť sa s novinkou bude môcť stretnúť aj na výstave SID Display Week v Bostone už 4. júna 2012.

LG Full HD displej

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan 28.05.2012 - 15:58

a je to tu ! :D bola to len otázka času. Nepovedal by som, že akurát LG bude prvý

Marianxxx28.05.2012 - 16:20 Trvalý odkaz

Význam full HD displeja je taký že žiadny, LG stále kríči z dola ale nič z toho, tak isto ako aj s prvým dual core optimus 2x, keď prišiel na trh samé problemy ako reštart, mrznutie atď, museli urobiť aktualizaciu aby to rýchlo vyriešili, tento model doteraz neurobil žiadnu dueru do svete a neurobi ani tento display, potencial systemu je uplne v niečom inšom pri HD nevidieť pixel tak načo full HD??? a na mobilnom displeji???:))) V LCD TV v tom vidim uplatnenie ale v mobiloch nie, klasická konstrukcia aj tak čoskoro zanikne, čo sa týka konštrukcie tak buducnosť je v nanotechnologii, tak že zbytočnosť pre klasicke telefony

Pavol Pavučko28.05.2012 - 17:44 Trvalý odkaz

to je pravda LG to predstavi ako ten optimus 2x dvojadrak ale kopu problemov a druhy vyropca to vylepsi :) uz vidim htcecka z fullhd :)

tomas128.05.2012 - 18:19 Trvalý odkaz

nakhorsie je na tom ze znacka lg vo svete nema taky vyznam ako napr: samsung, htc. lg vymysla naozaj dobre veci ale ludia si to viac vsimnu ked to na trh uvedie iny vyznamnejsi vyrobca.

Celá diskusia 13 príspevkov