Android 4.0 má zatiaľ iba 4,9 % podiel na trhu

Na stránkach Google určených pre vývojárov nájdeme graf, ktorý znázorňuje podiel jednotlivých platforiem operačného systému Android na trhu. Z posledných údajov vyplýva, že najnovšia verzia Ice Cream Sandwich nie je zatiaľ tak rozšírená, ako by si mnohí majitelia androidov želali.

Medzi najpoužívanejšiu verziu operačného systému stále patrí Android 2.3. Dokumentujú to výsledky zobrazené na stránke developer.android.com. Tie vychádzajú zo zhromaždených údajov počas 14-tich dní, z obdobia, ktoré sa skončilo 1. mája 2012. Údaje sú určené hlavne vývojárom aplikácií pre lepšiu orientáciu, koľko majiteľov androidov akú platformu používa.

Najrozšírenejšej platforme Gingerbread patrí spolu za všetky jej softvérové verzie až 64,4 % podiel. Predchádzajúcu verziu Android 2.2 Froyo má stále vo svojich smartfónoch takmer 21 % používateľov. Tretia priečka patrí Androidu 2.1 Eclair s 5,5 % trhovým podielom.

Na najnovšom operačnom systéme Android 4.0 beží zatiaľ iba 4,9 % zariadení. Aktualizácia pre vybrané modely telefónov a tabletov sa uvoľňuje veľmi pomaly a občas dochádza zo strany výrobcov oproti prvým ohláseným plánom k výraznému meškaniu.

V rebríčku používaných platforiem patrí štvrté miesto verzii určenej pre tablety, ktorá má kódové označenie Honeycomb. Prvé používané platformy Android 1.5 a 1.6 sa začínajú z trhu vytrácať. Každú z nich používa vo svojich smartfónoch menej než jedno percento používateľov.

Zdroj: developer.android.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan 22.05.2012 - 15:04

Zatiaľ, pretože vela smartfonov ktorí výrobcovia slubuju že bude aktualizácia na Android 4 ešte stále žial nieje. Ako napríkald na moju Xperiu PLAY

Pavol Pavučko22.05.2012 - 17:51 Trvalý odkaz

alebo aj keby davali na vsetky androidy vsade pisu len ze zamietnuta aktualizacia nie nikdy len male percento dostane a to je hnus na tom androide to ma porovkuje preto andrid uz nabuduce nie ked toto nevyriesi a nepiste mi tu ze mam slaby telefon a desire c je co??? a ma dokonca sense 4.0 aj android 4.0 a mne asni sense 3.0 nedali len tak tahaju prachy odludi aby sme si kupovali dalsie telefony

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan22.05.2012 - 18:08 Trvalý odkaz

No Android 4 mali dávať len do mobilov starých max rok myslím možno preto :). To nejde o android ako taký ale o výrobcov ktorí to flákajú :D

Pavol Pavučko22.05.2012 - 18:38 Trvalý odkaz

no hej moj bol presstaveny ani nie pred rokom asi v juli a napriklad desire hd ten ma dva roky a stale ma dalsie aktualizacie ale viem je vykonnejsi len vam ludia radim nekupujte desire c ten uz ziadnu aktualizaciu nedostnae a aj keby tak na nom najlepsie ide iba angry birds :) ked uz mobil tak nieco co ma dva jadra

Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

Milan22.05.2012 - 19:30 Trvalý odkaz

Desire C to som inač ani nepočul ak mám pravdu povedať. No ja mám Xperiu PLAY má jedno jadro a pustím na nej všetky hry aj Modern Combat 3 aj hry z PS1, ale s5 k tej aktualizácii, myslím že minimálne požiadavky na Android 4 sú 1ghz prcesor a 512 RAm ak to nemáš tak naneho nebudeš mať aktualizáciu.

Celá diskusia 11 príspevkov