Chystá Apple vlastné 3D mapy?

Apple vraj pripravuje svoje vlastné mapy s realistickou 3D grafikou. S novou aplikáciou Mapy by sa mali používatelia prvýkrát stretnúť v novej verzii operačného systému iOS 6, ktorý by mohol byť predstavený na Apple WWDC v júni tohto roka.

S touto informáciou, ktorá údajne pochádza z dôveryhodných zdrojov, prišiel server 9to5mac.com.

obr: 9to5mac.com

Apple kúpil ešte minulý rok firmu C3 Technologies, ktorá je popredným poskytovateľom riešení pre zobrazovanie máp v 3D technológii a ponúka fotorealistické modely sveta pre vyhľadávanie, navigácie a geografické informačné systémy.

Na zobrazovanie lokality v 3D režime bude v novej aplikácii slúžiť prepínacie tlačidlo. Apple sa vlastnými mapami, ktoré chce priniesť aj v desktopovej verzii, stane opäť o niečo menej závislý od firmy Google. Či pôjde o plnohodnotnú a bezplatnú navigáciu ešte nie je isté. Ani to, kedy nové mapy budú pokrývať aj Slovensko. Je pravdepodobné, že na použitie v našich končinách si budeme musieť počkať.

Pozn. redakcie: Okrem Google ponúka vlastné mapy, na ktorých spolupracovala s firmou C3 Technologies, už vyše roka i Nokia. Nechýba ani 3D zobrazenie v počítačovej verzii, pričom vybrané svetové metropoly sú zobrazované v realistickom pohľade. Bratislava, bohužiaľ, zatiaľ chýba. Na stránke wwww.maps.nokia.com si môžete prezerať 25 hlavných miest v 3D technológii.

Ako sa vytvárajú 3D mapy?

Zdroj: 9to5mac.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu