Tip: exkluzívne aplikácie pre Nokia Lumia

Rad smartfónov Nokia Lumia dostane unikátne aplikácie, resp. ich špeciálne aktualizácie, ktoré vzišli z partnerstiev uzatvorených na konferencii CTIA. V Marketplace bude dostupný softvér z oblasti športu, hier, zábavy, produktivity i životného štýlu.

Niektoré z aplikácií budú prístupné na stiahnutie zároveň aj pre majiteľov ostatných značiek telefónov s operačným systémom Windows Phone. Ostatné až po uplynutí doby, po ktorú budú poskytované exkluzívne iba pre rad Lumia.

Recenzia: Lumia 710 (14. 3. 2012)

Recenzia: Lumia 800 (10. 2. 2012)

Nokia LumiaŠport

- PGA Tour je aplikácia pre golfových fanúšikov s informáciami o prebiehajúcich turnajoch, súpiskami hráčov a výsledkami. K dispozícii bude od júna tohto roka.

- ESPN Hub bude aj vo forme živej dlaždice a prinesie výsledky rôznych športových disciplín (tenis, NASCAR či olympijské hry v Londýne). Bezplatná licencia s pravidelnými aktualizáciami bude platná do mája 2013.

Hry

- Rovio prinesie používateľom Windows Phone známu hru Angry Birds Space a v budúcnosti aj ďalšie tituly

- EA Games poteší fanúšikov známych herných titulov, ktoré sa v Marketplace už nachádzajú, medzi novinky bude patriť FIFA, Madden NFL, NBA, Tiger Woods PGA Tours či Mirror's Edge Yahtzee.

Životný štýl

- Groupon bude aplikácia založená na rozšírenej realite. Cez hľadáčik fotoaparátu používatelia uvidia virtuálne ponuky v reálnom čase. Pre rad Lumia bude bezplatne k dispozícii po dobu 6 mesiacov.

- Tripdots ponúka sledovanie nákladov a prevádzky vozidla, optimalizáciu jazdy a zdieľanie jazdných úspechov cez sociálne siete.

Financie

- PayPal zaručuje rýchle a bezpečné platenie cez internet po celom svete.

Zábava

- AOL Entertainment Hub prináša zábavu do mobilných telefónov s databázou až 55-tisíc hudobných staníc celého sveta. Nechýba prehľad o aktuálnych kultúrnych aktivitách.

Správy

- Time Magazine ponúka informácie o najdôležitejších udalostiach za posledný týždeň, vrátane videí. Chýbať nebude živá dlaždica na domácu obrazovku.

- Newsweek ukáže prehľad toho najnovšieho, čo sa vo svete deje.

Produktivita

- Box je známa cloudová služba s online úložiskom pre vaše dáta a na WP príde v lete tohto roka.

Zdroj: press.nokia.com

Redakčný komentár:

Nokia si v rámci Windows Phone buduje špeciálnu pevnosť. V nej nájdete atrakcie, ktoré sa inde v kráľovstve WP nenachádzajú. Aj tak sa dajú chápať aktivity Nokie na konferencii CTIA. Podobne, ako v prípade OS Symbian, ani pri OS Windows Phone nečakajte rovnaké aplikácie pre Nokie a ostatné telefóny s týmto OS. Dokonca to vyzerá, že aktivity Nokie môžu obmedziť ponuku aplikácií pre telefóny s OS Windows Phone iných značiek. Nečudujme sa potom, že napríklad také LG cúva zo spolupráce s Microsoftom a na nejaký ten čas bude Windows Phone úplne ignorovať.

Diskusia k článku:

stanly 09.05.2012 - 22:40

Ja by som to až tak tragicky nevidel, každý výrobca (LG, HTC, Samsung, Nokia..) má v Markete svoju zložku, kde sú ich aplikácie a sú dostupné iba z ich zariadenia. LG necúva, len sa chce dostať zo zlých čísiel a WP7 zatiaľ v predajnosti nič moc.

Celá diskusia 1 príspevok