TIP: bezplatné hovory a SMS s aplikáciou Viber

Viber je ďalšia z komunikačných služieb, ktorá umožňuje bezplatné telefonovanie a posielanie SMS správ podobne ako Skype. Podmienkou je pripojenie k internetu, novinkou podpora Windows Phone a BlackBerry.

Nedávno sme vám predstavili messenger WhatsApp, teraz vás chceme upozorniť na podobnú slžbu, ktorá ponúka nielen posielanie správ a obrázkov, ale aj hovory.

Prečítajte si: TIP: WhatsApp - dajte zbohom SMS správam (19. 4. 2012)

Viber

S aplikáciou Viber môžete uskutočňovať aj medzinárodné hovory s každým, kto má vo svojom zariadení tento softvér nainštalovaný. Stačí iba pripojenie na internet cez dátový balík operátora (3G sieť je pre kvalitu hovoru výhodou) alebo Wi-Fi pripojenie.

Po nainštalovaní vám aplikácia skontroluje vaše uložené kontakty a označí tých, ktorí túto službu už využívajú.

Viber beží na pozadí a vplyv na batériu je podľa ohlasov používateľov takmer minimálny. O obľúbenosti aplikácie svedčí nielen vysoký počet stiahnutí, ale viac než 40 miliónov aktívnych používateľov.

Link na stiahnutie nájdete na stránke www.viber.com.

Aplikácia je dostupná nielen pre operačné systémy iOS a Android, ale najnovšie v beta verzii aj pre Windows Phone a BlackBerry.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

SotiQ 08.05.2012 - 19:23

Neviete mi poradiť ako sa dá zmeniť názov operátora na Telekom SK? Keďže vidím, že na obrázku je nový názov? Mám totiž Iphone ale stále mi píše názov T-Mobile SK. Máte novú SIM alebo zmena prebehla automaticky? Ďakujem

huje®08.05.2012 - 19:25 Trvalý odkaz

Odskúšané vo WP - zatiaľ v Beta verzii funguje len text a posielanie obrázkov, hlas má byť pridaný čoskoro - podľa zdrojov podobne aj na BB :-)

Manobb08.05.2012 - 19:39 Trvalý odkaz

3G sieť je pre kvalitu hovoru výhodou ....

... no a pre väčšinu modrákov žiaľ nevýhodou, keďže o 3G môžu len snívať ...
:-)

Marko08.05.2012 - 19:47 Trvalý odkaz

manobb preco ? mne funguje net paradne rychlo... resp takych cca 5MB/s mi hodi testspeed byvam v PO - na mobil staci az az...Skype funguje bez sekania - stranky sa natahuju rychlo...funguje streamovanie hudby...hm ?

Manobb08.05.2012 - 20:04 Trvalý odkaz

to: imperator

Však práve, si medzi tými 31%-tami šťastlivcov.
A čo zvyšných 69% zákazníkov ???

Oni si tú výhodu 3G ešte asi dlho neužijú ...

Celá diskusia 22 príspevkov