Sony začalo s aktualizáciou na Android 4.0

A je to tu. Sony začalo s prvou várkou aktualizácií pre smartfóny radu Xperia vyrobených v minulom roku. Prvé modely s vynoveným softvérom od 13. apríla 2012 sú Xperia Arc S, Xperia Neo V a Xperia Ray.

Tak ako začiatkom apríla Sony sľúbilo, začalo uvoľňovať nový softvér Android 4.0 Ice Cream Sandwich pre Xperia roku 2011. Majitelia prvých modelov začínajú v týchto dňoch dostávať na svoje zariadenia oznámenie o dostupnosti aktualizácie.

Prečítajte si: Android 4.0 pre Xperie roku 2011 od polovice apríla (2. 4. 2012)

Tešiť sa začali najskôr v severských štátoch - Švédsku, Dánsku, Fínsku, Nórsku a na Islande. Nasledujúcich štyri až šesť týždňov bude k dispozícii aj na svetových trhoch, vrátane Slovenskej republiky.

Nový softvér si nahráte cez počítačový softvér PC Companion po pripojení smartfónu k počítaču alebo cez Bridge pre Mac. Jednoduchá a pohodlná služba OTA nebude bohužiaľ použitá.

Koncom mája alebo začiatkom júna tohto roka si budú môcť aktualizovať svoje androidy aj majitelia Xperií Arc, Play, Neo, Pro, Mini, Mini pro, Active a Live with Walkman.

Android ICS

Nový softvér prinesie podľa Sony hlavne stabilitu a výkon. Okrem známych vylepšení to je napríklad i ovládanie hudobného prehrávača zo zamknutej obrazovky, zatváranie spustených aplikácií potiahnutím prsta po displeji v zozname nedávnych aplikácií, odmietnutie prichádzajúceho hovoru SMS-kou, spustenie fotoaparátu zo zamknutej obrazovky a konečne aj inteligentné vyhľadávanie kontaktov.

Dostupnosť nového softvéru ICS pre zariadenia kupované od operátorov sa môže globálnych plánov líšiť.

Zdroj: blogs.sonymobile.com

Diskusia k článku:

Nikto 16.04.2012 - 09:18

Nemá tam na začiatku náhodou byť namiesto "Xperia S" "Xperia Arc S"?

Lenka Ivančíková16.04.2012 - 12:04 Trvalý odkaz

Samozrejme, vypadlo tam slovicko Arc. Vdaka, opravene. :)

BeJay25.04.2012 - 13:51 Trvalý odkaz

..už má niekto tú aktualizáciu stiahnutú a funkčnú? Ďakujem za odpoveď...

Maroš25.04.2012 - 22:44 Trvalý odkaz

ja mam tiež aj ked neoficialnou cestou ICS 4.0.3 s firmware 4.1.A.0.562 na mini pro

Celá diskusia 19 príspevkov