LG Optimus LTE Tag: zmena nastavení cez NFC samolepky

LG zaradil do svojho portfólia smartfónov radu Optimus ďalšiu novinku. LG Optimus LTE Tag prichádza s možnosťou konfigurovať profily telefónu pomocou technológie NFC a špeciálnych samolepiek.

Vďaka aktívnym samolepkám si majiteľ LG Optimus LTE Tag môže automaticky konfigurovať svoj smartfón podľa príležitostí a miesta, kde sa práve nachádza.

Cez technológiu NFC sa zariadenie pripojí dotykom k samolepke a zmení nastavenia telefónu podľa vopred nakonfigurovaných údajov. Pri vstupe do kancelárie sa napr. aktivuje tichý režim a Wi-Fi, v automobile sa zapne GPS, Bluetooth či zvýši hlasitosť vyzváňania telefónu. Samolepky si používateľ nalepí a nakonfiguruje sám podľa vlastnej potreby.

Rovnaké príslušenstvo predstavil na CES 2012 a ako prvý začal ponúkať Sony Ericsson. Namiesto samolepiek majitelia smartfónov radu Xperia s podporou NFC môžu použiť žetóny, kde sa jednoduchým dotykom telefónu zmení prednastavený profil v telefóne.

Prečítajte si: Nové príslušenstvo pre Android od Sony Ericssonu (10. 1. 2012)

LG Optimus LTE Tag príde s dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom, 4,3-palcovým IPS displejom s rozlíšením 480 x 800 bodov a operačným systémom Android vo verzii 2.3 Gingerbread (s aktualizáciou na Android 4.0). Vnútorná 16 GB pamäť zaradenia nebude pravdepodobne podporovať možnosť rozšírenia pomocou pamäťových kariet.

LG Optimus LTE Tag

Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži 5-megapixelový fotoaparát s LED bleskom a automatickým zaostrovaním, na videohovory či autoportréty nájdeme 1,3-megapixelovú prednú kameru. Batéria dostala kapacitu 1 700 mAh.

Dostupnosť ani cenu spoločnosť zatiaľ nezverejnila.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu