Nokia N9: chystaná aktualizácia PR1.2?

Pri uvedení Nokie N9, ktorá používa operačný systém MeeGo sa predstavitelia Nokie vyjadrili, že ide o prvý a posledný smartfón s touto platformou. To ale neznamená, že na MeeGo zanevreli a nechali majiteľov N9 bez potrebných aktualizácií.

Recenzia: Nokia N9 (4. 11. 2011)

Začiatkom novembra 2011 dostala Nokia N9 svoj prvý update s označením PR1.1, ktorý priniesol viacero vylepšení a inovácií . Krátko po uvoľnení aktualizácie sa začali objavovať na internete nové informácie o druhom chystanom update.

Prečítajte si: Dostupná aktualizácia pre Nokiu N9 (9. 11. 2011)

Aktuálne sa má pripravovať aktualizácia označovaná PR1.2. Na niekoľkých serveroch sa objavili aj prvé screenshoty. Uverejnil ich na stránke talk.maemo.org čitateľ s prezývkou Tamerbatar, ktorý vraj iba náhodou zistil, že vo svojej N9 kúpenej od priateľa pracujúceho v spoločnosti Nokia má iný softvér, než ostatní bežní majitelia tohto smartfónu. Usúdil, že by sa mohlo jednať o PR1.2.

Nokia N9 updatescreenshoty: talk.maemo.org

Medzi novinky bude pravdepodobne patriť podpora videohovorov, vytváranie zložiek v menu podobne ako na iOS i funkcia copy / paste v internetovom prehliadači. Zmena sa týka aj fontu - písma systému, ktoré bude väčšie a tlačidlá dostanú nový štýl.

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Pribudne aj funkcia Správa aplikácií a ovládanie blesku bude možné aj priamo z obrazovky počas fotografovania alebo nahrávania videí. Nemá chýbať ani automatické rozpoznávanie tvárí a ich ručné označovanie.

Bližšie informácie o dostupnosti sa dozvieme až po oficiálnom potvrdení akutalizácie.

Zdroj: mynokiablog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu