Fujitsu Arrows ES IS12F - odolný android pre japonský trh

Japonský výrobca predstavil vodeodolný a tenký android s 4-palcovým AMOLED displejom a 1,4 GHz procesorom.

Pri názve Fujitsu si mnohí vybavia počítačovú elektroniku a notebooky. Spoločnosť má vo svojom portfóliu aj mobilné telefóny, určené hlavne pre japonský trh. Inak tomu nebude ani pri novinke Arrows ES IS12F.

Nový model smartfónu má vodeodolné tenké telo s hrúbkou iba 7 mm a hmotnosť 105 gramov. Dotykový 4-palcový AMOLED displej (480 x 800 b.) odolný proti poškriabaniu je pokrytý vrstvou Gorilla Glass. Vo vnútri smartfónu nájdeme 1,4 GHz procesor Qualcomm MSM8655, operačný systém nebol bližšie špecifikovaný, ale pravdepodobne pôjde o Android 2.3 s grafickou úpravou od Fujitsu.

Medzi výbavou sa uvádza podpora DLNA, Wi-Fi s funkciou Wi-Fi Direct, Bluetooth a u nás takmer zabudnutá technológia IrDA. Na fotografovania a nahrávanie videí poslúži 5-megapixelový fotoaparát. Medzi zaujímavé predinštalované aplikácie patrí Sukuri Alarm. Ide o druh budíka, ktorý pomocou akcelerometra a mikrofónu sleduje telo, dýchanie a pohyby používateľa. Zo zaznamenaných údajov zistí, ako hlboko spí a v akej fáze spánku sa nachádza. Alarm vás zobudí vo fáze, kedy je spánok najľahší a vhodný na jemné zobudenie bez pocitu únavy.

Fujitsu Arrows ES IS12F E7

Zdroj: fujitsu.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu