Telekom: viac než 160 lokalít s pokrytím HSPA+

Slovak Telekom ešte pod značkou T-Mobile spustil 19. októbra 2011 ako prvý operátor na Slovensku komerčnú prevádzku HSPA+ s rýchlosťami sťahovania až 42 Mbps a zrýchlil odosielanie súborov až na 5,8 Mbps. Vyššie rýchlosti mohli doteraz využívať zákazníci v piatich mestách: Bratislave, Nitre, Piešťanoch, Sládkovičove a Zlatých Moravciach.

Operátor vo štvrtok informoval o pokrytí ďalších miest. Najvyššie rýchlosti sú už dostupné vo viacerých častí miest Banská Bystrica, Martin, Trenčianske Teplice, Trnava a Vrútky. Spolu s úvodnými mestami sa pokrytie 42 Mbps / 5,8 Mbps rozšírilo do 10 slovenských miest.

Prednedávnom sme vás na našej stránke informovali o výraznom rozšírení pokrytia 3G sieťou operátora Telekom. Pribudlo aj veľa nových lokalít s technológiou HSPA +, kde môžu zákazníci využiť teoretickú rýchlosť sťahovania dát do 21 Mbps.

Prečítajte si: Telekom: výrazné rozšírenie pokrytia 3G i HSPA+ sieťou (13. 12. 2011)

Odteraz môžu využívať túto technológiu v ďalších lokalitách:

Budmerice, Cífer, Čachtice, Dolná Krupá, Dudince, Heľpa, Hliník nad Hronom, Holice, Chorvátsky Grob, Komjatice, Kozárovce, Kráľová nad Váhom, Ladomerská Vieska, Sabinov, Sobrance, Sučany, Suchohrad, Šahy, Tornaľa, Veľký Krtíš, Východná a Žiar nad Hronom. HSPA+ 21 Mbps od Telekomu je k dispozícii vo viac než 160-tich lokalitách.

Telekom zároveň rozšíril aj pokrytie HSDPA technológie s maximálnou rychlosťou 7,2 Mbps do obce Ohrady.

Slovak Telekom sa dávnejšie vyjadril, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu