iPhone a Android: SmartBanking od ČSOB

Minulý týždeň priniesla ďalšia banka pre svojich zákazníkov možnosť ovládať svoj účet aj cez mobilné zariadenie. ČSOB sprístupnila aplikáciu SmartBanking pre operačné systémy Android 2.1 a viac a iOS od verzie 4.0 a vyššej.

Zabezpečená časť je určená pre klientov so zriadenou službou Internet Banking 24 používajúcich 8-miestny IPPID a zároveň SMS kľúč. Poskytne nasledovné možnosti:

- prehľad vašich účtov

- zostatok na účte spolu s detailnými informáciami o účte

- históriu transakcií a ich podrobnosti

- zadávanie jednoduchých domácich platobných príkazov aj s možnosťou využitia šablón a preddefinovaných príjemcov vytvorených v Internet Bankingu

CSOBCSOB

Pre aktivovanie zabezpečenej časti je potrebné zadať identifikačné číslo IPPID - 8 miestny číselný údaj a PIN. Následne banka, na už dohodnuté mobilné číslo pre Internet banking, zašle aktivačný kľúč formou SMS správy. Do aplikácie sa zadáva iba pri prvej aktivácii. Na ďalšie prihlásenie do zabezpečenej časti je potrebný už iba PIN.

V prípade trikrát chybne zadaného PIN sa aktívne služby elektronického bankovníctva zablokujú. Pri zablokovaní služby SmartBanking sa zablokuje aj služba Internet Banking. Odblokovanie je možné iba v pobočke ČSOB. Deaktivácia aplikácie SmartBanking je možná na základe telefonickej žiadosti cez Helpdesk elektronického bankovníctva alebo vymazaním aplikácie z mobilného zariadenia.

Link na stiahnutie: market.android.com QR ČSOBĎalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

CSOBCSOB

Okrem zabezpečenej časti, v ktorej má zákazník prístup k účtu, môže využiť každý, kto si nainštaluje aplikáciu informácie, ktoré softvér ponúka:

- zoznam pobočiek a bankomatov spolu s možnosťou navigácie pomocou Google Maps

- novinky a aktuality z banky so zdieľaním cez siete Twitter a Facebook

- kalkulačky splátok spotrebných a hypotekárnych úverov

- aktuálny aj historický kurzový lístok, možnosť navzájom prepočítať cudzie meny v kurzovej kalkulačke

– kontaktné údaje na jednotlivé telefonické linky ČSOB a ich e-mailové adresy

Link na stiahnutie: itunes.apple.com QR ČSOBĎalšie tipy na aplikácie pre iPhone nájdete pod týmto odkazom.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: csob.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu