Apple iTunes Match aj na Slovensku

Služba iTunes Match, ktorá umožňuje synchronizovať hudbu cez iCloud, bola v novembri tohto roka spustená najskôr v USA. Od 16. decembra 2011 ju môžu využívať zákazníci aj v ďalších šestnástich krajinách, medzi ktorými nechýba ani tá naša.

Cez iTunes Match si uložíte do iCloudu celú hudobnú knižnicu, vrátane hudby importovanej z CD, a máte k nej kedykoľvek prístup cez iPhone, iPod touch, iPad, počítač alebo aj Apple TV. Cez iCloud môžete automaticky sťahovať novú zakúpenú hudbu na všetky vaše zariadenia. To znamená, že si počas prechádzky zakúpite skladbu z iTunes na vašom iPhone a nájdete ju po príchode domov aj na iPade či počítači. To všetko bez potreby synchronizácie.

V iCloude je uložených v iTunes Store viac než dvadsať miliónov skladieb. Obsah vašej hudobnej knižnice sa spáruje s obsahom, ktorý sa tam už nachádza a na uloženie sa použije existujúca skladba z iTunes Store, takže nemusíte nič na iCloud nahrávať. To je nutné iba v prípade, že máte uloženú aj takú hudbu, ktorá v iTunes Store nie je. Napríklad vlastná.

iTunes Match

Akonáhle je hudba synchronizovaná cez iCloud, môžete ju počúvať cez ktorékoľvek vaše Apple zariadenie. Pod jedným Apple ID účtom môže byť synchronizovaných maximálne 25-tisíc skladieb na desiatich prístrojoch, kde sú zobrazené všetky vaše uložené skladby, no reálne sa v zariadení nenachádzajú. Tie sa z iCloudu pri prehrávaní streamujú a po prehratí ukladajú do pamäte ako lokálna kópia. V prípade nedostatku miesta sa kópie môžu vymazať.

Všetka hudba v iCloud je uložená vo formáte AAC a kvalite 256 kbps, a to aj v prípade, že pôvodná kvalita skladby bola nižšia.

Ročný poplatok za službu je 24,99 €. Za tie dostanete možnosť prístupu k celej vašej kolekcii hudby vo vysokej kvalite odkiaľkoľvek, stačí iba pripojenie na internet. Navyše budú vaše skladby "otagované" a zálohované pre prípad neočakávaného problému vášho počítača.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu