Huawei MediaPad

Fanúšikovia alebo odberatelia nášho kanála na video portáli YouTube už pred pár dňami zaregistrovali dve nové videá venované tabletu Huawei MediaPad. Popri nedávno publikiovanej recenzii prinášame krátky pohľad nielen na tablet, ale aj skúsenosť s prepojením zriadenia s externým monitorom pomocou HDMI kábla.

Huawei MediaPad pri svojom uvedení na trh prišiel ako prvý na svete s operačným systémom Android 3.2 Honeycomb, ktorý je optimalizovaný pre sedempalcové tablety. Vo vnútri sa nachádza dvojjadrový procesor Qualcomm taktovaný na 1,2 GHz. Sloty na 3G SIM a pamäťovú microSD kartu sa ukrývajú pod zadným krytom. Napájací konektor, microUSB a HDMI konektor nájdeme na opačnej strane. Výdrž tabletu výrobca udáva šesť hodín nepretržitej práce a osem dní v pohotovostnom režime.

Recenzia: Huawei MediaPad (17. 12. 2011)

Tablet má hrúbku 10 mm a hmotnosť príjateľných 396 gramov. Dotykový 7-palcový LCD IPS displej dostal rozlíšenie 1 280 x 800 bodov. Na fotografovanie a pre nahrávanie HD videí sa v zadnej stene nachádza 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, ale bez prisvetľovacej diódy. Tablet podporuje dátové prenosy HSPA do rýchlosti 14,4 Mbps, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1, HDMI konektor a 3,5 mm jack. Vnútorná 8 GB pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet do veľkosti až 32 GB.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk.

Diskusia k článku:

radka 12.01.2012 - 13:33

Dobry den, vlastnim tento tablet cca 4 dni, zatial sa len otukavame, ale....rozdiel medzi HTC DHD kde mi dava aplikaice pri instalacii väcsinou na SD kartu, tak pri Huawei tomu tak nie je. Napriklad som ho k PC pripojila kablom a na SD karte mi naslo mi len nejake Suite s 29,9 MB a nic, potom nizsie bola kvazi ikonka pevnej pamäte a SD karty, tak som do tej ikonky SD karty prekopirovala fotky z PC ale.....NIE SU NA SD karte, len v galerii, ktora je v pevnej pamäti!!! Vie mi niekto poradit, preco mam stale SD kartu cistu a plni mi pevnu pamät? Druha moja otazka sa tyka nabijania, pise sa v renzii o jeho vyhode nabijania akymkolvek kablom, teda cez USB, ale tak to nie je a nenabija sa dokonca ani cez PC tak ako HTC-ko. Robim niekde chybu a je treba niekde nieco povolit? Dakujem za akekolvek rady a typy hlavne k prvemu problemu.

DoubleG12.01.2012 - 14:53 Trvalý odkaz

Prepac za otazku, ale mas vlozenu sd kartu? Ja v pc vidim pekne vstavanu pamat a sd kartu. Ked nakopirujem hudbu alebo fotky na kartu, tak aj na karte su.
Aj mna trapi nemoznost instalacie appiek na sdcku, dufam ze update na ICS to vyriesi.
K tomu nabijaniu cez usb: pristroj sa nabija, ale je to velmi slaby prud na to, aby pristroj vobec nabil, skor len udrzuje kapacitu baterky. Pribalena nabijacka vyda zo seba 2A co je dvakrat viac ako da taka lepsia nabijacka z xperii napriklad.

radka12.01.2012 - 23:39 Trvalý odkaz

pre DoubleG: Prepac ale z mojho prispevku jasne KRICI fakt ze SD karta JE VLOZENA, zas az taka Lama nie som, mam ako som pisala HTC DHD a teda nejaku skusenost aj s SD kartou ci Androidom. Vazne je veeelky rozdiel ked pripojim HTC a tento Huawei k PC v zobrazeni ich pamäti.A mozno je to typom SD karty a rozdielneho softu.
Takze z tvojej reakcie za ktoru mimochdom dakujem vyplyva, ze to ma nejaky problem, ked aj teba trapi instal na SDcku.
No dnes som to zobrazovanie rozluskla, je to urcite nekompatibilitou s niektorymi appkami ktore som bola zvyknuta pouzivat. Tak napr. aj Astro FM aj Super Tool Box zobrazuju pri kliku na SDkartu - pevnu pamät, kartu SD vykazuju prazdnu, cistu a tak ked som sa hrabala v utrobach tabletu objavila som jeho vlastnu od vyrobcu nainstalovanu zalozku "spravca suborov" a to panecku jo,... pekne zobrazuje zvlast pevnu pamät a zvlast cely obsah vsetkeho na SD karte. No takychto "vychytavok a zadrhelov" ma Huawei viac, ale inak som spokojna, len zozerie trochu viac casu.

DoubleG13.01.2012 - 04:50 Trvalý odkaz

Prepac, v ziadnom pripade som ta nechcel podcenit :-) ano, aj mna stve sprava pamati na tomto huawei, co je skoda, lebo kazi inak moje vyborne pocity z tohto pristroja. Pozeral som sa vsade po webe po tom, no nikoho to zatial netrapi a sme zatial iba mala skupina vlastnikov mediapadu. Minuly tyzden som si kupil 16gb kartu a cakalo ma ozaj nemile prekvapenie, kedze na nu nemozem presunut ziadnu lepsiu hru, ci narocnejsiu appku. Neviem ci to je prave chyba Honeycombu, kedze taky rozsireny Galaxytab 10.1 nema ani slot na sd,alebo vlastnost softwareu od Huaweiu. Pevne verim, ze sa to vyriesi skorym updatom na 4.0 a karta bude plnit naplno svoju funkciu :-)

miso pastva14.05.2012 - 23:40 Trvalý odkaz

caffte aj ja mam tento problem, nie a nie presunut appky na 32 GB kartu a to si ju kupil moj synko aby si mohol do tabletu davat viac a viac hier, tak sa na nu tesil a teraz je smutny a nechape ako je mozne ze jeho tatko(pre neho superman) to nevie vyriesit :D dajte pls vediet cim skor nech je detska dusa stastna...dik

Celá diskusia 7 príspevkov