Orange: Nokia Asha 300 a Sony Ericsson Xperia mini pro white v akciovej ponuke

V predvianočnej ponuke akciových mobilných telefónov sa objavila novinka strednej triedy Nokia Asha 300 a známy maličký android Sony Ericsson Xperia mini pro v bielom prevedení.

Nokia Asha 300 je mobil klasickej konštrukcie s 2,4-palcovým dotykovým (rezistívnym) displejom s rozlíšením 240 x 320 bodov, 1 GHz procesorom a uzavretým operačným systémom S40 Touch and Type. Na fotografovanie a nahrávanie videí rýchlosťou 30 snímok za sekundu je určený 5-megapixelový fotoaparát bez automatického zaostrovanie a bez LED diódy.

Vo výbave nechýba podpora 3G siete s rýchlosťou sťahovania dát 10,2 Mbps a odosielania 2 Mbps, Bluetooth 2.1, FM rádio s RDS ani audiokonektor. Vnútorná 140 MB pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet o ďalších 32 GB. V telefóne sú predinštalované aplikácie Angry Birds, Facebook Chat, nový obchod s aplikáciami Nokia Store i webový prehliadač Nokia, ktorý optimalizuje prezerané stránky a šetrí mobilné dáta.

Základné info: Nokia Asha 300 (26. 10. 2011)

Nokiu Asha 300 si môžete zakúpiť podľa výšky mesačného paušálu od jedného eura. Plná cena zariadenia je 109 €.

Sony Ericsson Xperia mini pro je nástupca najmenšieho obľúbeného androidu s hardvérovou QWERTZ klávesnicou, Sony Ericsson Xperia X10 mini pro. Má mierne väčšie rozmery, dotykový displej dostal 3'' uhlopriečku s rozlíšením 320 x 480 bodov. Nová technológia Reality Display s Mobile BRAVIA Engine má zaručiť jasné farby a ostrý obraz. Päť megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED diódou nahráva videá v HD kvalite.

Medzi špecifikáciami nájdeme 1 GHz procesor, OS Android 2.3 Gingerbread, siete tretej generácie, Bluetooth, Wi-Fi aj GPS. Súbory medzi zariadeniami sa dajú bezdrôtovo prenášať pomocou DLNA. Na pripojenie vlastných slúchadiel poslúži 3,5 mm jack.

Prvý kontakt: Sony Ericsson Xperia mini pro (25. 10. 2011)

Sony Ericsson Xperiu mini pro si môžete zakúpiť zatiaľ iba v e-shope operátora podľa výšky mesačného paušálu od 19 €. Cena zariadenia pre predplatené karty je 240 €.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu