Telekom: výrazné rozšírenie pokrytia 3G i HSPA+ sieťou

Čitatelia Vlado a SotiQ nás informovali o novom rozšírení rýchlej dátovej 3G siete operátorom Telekom v rôznych lokalitách Slovenska. Zároveň pribudli nové miesta s nadstavbou HSPA+, ktorá umožní sťahovanie súborov teoretickou rýchlosťou až 21 Mbps.

Nové pokrytie 3G s rýchlosťou do 7,2 Mbps pribudlo v mestách a obciach Giraltovce,Kračúnovce, Železník, Veľká Ida, Seňa, Kechnec, Milhosť, Šaca, Sady nad Torysou, Lada, Novoveská Huta, Hrboltová, Turzovka, Dlhá nad Kysucou, Zákopčie, Podvysoká, Staškov, Olešná, Belkovci, Surovská Roveň, Jablonové, Hvozdnica, Maršová - Rašov, Predmier, Koš, Lehota pod Vtáčnikom a Zemianske Kostoľany.

Technológiou HSPA+ s rýchlosťou do 21 Mbps sú pokryté Michalovce, Trebišov, Medzilaborce, Vydraň, Borov,

časť Prešova, Beniakovce, Vajkovce, Chrastné, Kráľovce, Čečejovce, Rožňava, Vyšné Hágy, Tatranská Štrba, Tatranská Polianka, Štôla, Ploštín, Iľanovo, Okoličné, časť Liptovského Mikuláša, Čadca, Krásno nad Kysucou, časť Banskej Bystrice, Lučatín, Brezno, Môťová a Vráble.

Slovak Telekom sa dávnejšie vyjadril, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Mapa pokrytia: www.telekom.sk

Za čitateľské tipy ďakujeme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu