Acer Iconia Tab A200: desať palcov s Androidom

Tablety sa pomaly stávajú súčasťou našich domácností a výrobcovia skúšajú zákazníkov presvedčiť stále novšími modelmi. Spoločnosť Acer predstavila nástupcu staršieho modelu Iconia Tab A100, o ktorom sa na internete objavovali neoficiálne informácie už dávnejšie.

Acer Iconia Tab A200 prichádza s bežnou výbavou dnešných tabletov. Rozmery 260 x 175 x 12 mm a hmotnosť 720 gramov spadajú do bežného priemeru. Dotykový 10,1-palcový displej s rozlíšením 1280 x 800 zobrazovacích bodov podporuje multitouch gestá. Dvojjadrový 1 GHz procesor NVIDIA Tegra 2 dopĺňa 1 GB operačnej pamäte RAM a operačný systém Android 3.2 Honeycomb. Výrobca sľubuje začiatkom budúceho roka aktualizáciu na najnovšiu verziu 4.0 Ice Cream Sandwich.

Acer Iconia A200

Veľkosť vnútornej pamäte nebola zverejnená, isté je, že sa bude dať rozšíriť pamäťovými kartami o ďalších 32 GB. Na tele zariadenia sa nachádza 3,5 mm jack, nabíjací konektor i klasický USB 2.0 port. Vo výbave nechýba podpora Bluetooth, Wi-Fi (802.11 b/g/n) a GPS. Slot na SIM kartu tu nenájdeme. Zaujímavosťou tabletu je chýbajúca zadná kamera. Prípadné fotografie používateľ zhotoví iba prednou 2-megapixelovou kamerou. Logický krok.

Tablet Acer Iconia Tab A200 bude dostupný začiatkom roka 2012 v dvoch farebných variantoch - Titanium Gray a Metallic Red. Výrobca informoval o priaznivej cene, ktorá bude zverejnená až pri začiatku predaja.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu