LG Optimus Sol a Optimus Hub na Slovensku

Na Slovensku sa začali predávať novinky z radu LG Optimus.

LG Optimus Sol dostal názov podľa španielskeho výrazu pre slnko. Prednosťou novinky má byť štíhle telo, 3,8'' Super AMOLED displej s rozlíšením 480 x 800 bodov a veľmi dobrou viditeľnosťou aj na priamom slnku a nový systém napájania Dark UI využívajúci menej biele svetlo, od ktorého si spoločnosť sľubuje úsporu batérie 20 až 30 %. Podľa označenia (E730) je Optimus Sol nástupcom modelu Optimus Chic (E720).

Na fotografovanie a nahrávanie videí je určený 5-megapixelový fotoaparát s funkciou automatického zaostrovania. Prisvetľovaciu diódu nenájdeme. Na videohovory poslúži predná VGA kamera. Medzi špecifikáciami nechýba podpora HSPA, WI-Fi, GPS, DLNA, Bluetooth, audiokonektor ani FM rádio. Funkcia Wi-Fi direct umožňuje bezdrôtové posielanie obsahu do kompatibilného televízora či iných telefónov prostrednítcvom Wi-Fi bez nutnosti použitia Wi-Fi routera.

PRVÝ KONTAKT: LG Optimus Sol (LG E730) (1. 12. 2011)

Orientačná cena: 277 € (Epicentrum.sk)

LG Optimus Hub je druhou novinkou z radu Optimus, ktorá sa začala nedávno predávať. Má byť nástupcom poulárneho LG Optimus One. Oproti predchodcovi prináša 800 MHz procesor i lepší 5-megapixelový fotoaparát s funkciou automatického zaostrovania, no opäť bez privetľovacej diódy. Videá nahrá vo VGA rozlíšení rýchlosťou 24 snímok za sekundu. 3,5-palcový dotykový displejom s rozlíšením 320 x 480 bodov je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass.

Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, audiokonektor ani FM rádio. LG Optimus Hub je predinštalovanými aplikáciami zameraný hlavne na mladších používateľov, ktorí preferujú jednoduchý a rýchly prístup na sociálne siete.

PRVÝ KONTAKT: LG Optimus Hub (LG E510) (1. 12. 2011)

Orientačná cena: 177 € (Epicentrum.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu