Orange: Nokia N9, HTC Radar, HTC Titan, Xperia Neo V a Galaxy S II white v akciovej ponuke

Mobilný operátor Orange zaradil do svojej vianočnej ponuky ďalšie zaujímavé smartfóny. Očakávanú Nokiu N9, HTC Titan, HTC Radar, Sony Ericsson Xperiu Neo V a Samsung Galaxy S II v bielom prevedení. Upozornili nás na to čitatelia Pepo a Michal.

Nokia N9 je mobilný telefón vybavený operačným systémom MeeGo a prvý smartfón na svete s technológiami Dolby Digital Plus a Dolby Headphone. Telo má vyrezané z jedného kusa polykarbonátu, ktoré neprerušene prechádza do sklíčka nad 3,9'' dotykovým AMOLED displejom s pomerom strán 16:9. Displej s rozlíšením 854 x 480 bodov je celkom dobre viditeľný aj v exteriéri.

Novinka zaujme najmä gestami. Neobsahuje žiadne tlačidlo "domov", ale pohybom prsta ku okraju sa vrátite na domácu obrazovku. Medzi špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, NFC ani bezplatná navigácia Nokia Mapy. Osemmegapixelový fotoaparát obsahuje automatické zaostrovanie a počas záznamu HD videí funguje kontinuálne automatické zaostrovanie.

RECENZIA: Nokia N9 (4. 11. 2011)

VIDEO: Nokia N9 (6. 10. 2011)

Smartfón si môžu zákazníci zatiaľ iba v e-shope podľa výšky dohodnutej mesačnej faktúry od 332,10 €. Cena pre predplatené karty je 542 €.

HTC Radar je smartfón s unibody dizajnom, operačným systémom Windows Phone 7.5, dotykovým 3,8-palcovým displejom s rozlíšením 480 x 800 bodov a 1 GHz procesorom. Fotografie zhotovíte 5-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED bleskom.

Vstavaná 8 GB pamäť telefónu sa bohužiaľ nedá rozšíriť pamäťovými kartami. Na uloženie multimediálneho obsahu poslúži cloudová služba SkyDrive s 25 GB úložného priestoru. Medzi výbavou nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, DLNA ani FM rádio.

ZÁKLADNÉ INFO: HTC Radar

HTC Radar si môžete objednať zatiaľ iba v e-shope od 119 €. Cena pre predplatené karty je 340 €.

HTC Titan bol pomenovaný veľmi príznačne. Obrovský 4,7-palcový displej a s tým spojené rozmery 131 x 71 x 10 mm z neho robia zariadenie, ktorého veľkosť môže mnohým prekážať. Určite sa ale nájdu používatelia, ktorí sa nadrozmernému smartfónu potešia. Novinka prichádza s operačným systémom Windows Phone 7.5 Mango.

TFT dotykový displej s rozlíšením 480 x 800 zobrazovacích bodov dopĺňa 1,5 GHz procesor a akumulátor s kapacitou 1 600 mAh. Fotografie zhotovíte 8-megapixelovým snímačom s dvojitým LED bleskom a automatickým zaostrovaním, videá nahráte v HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Nechýba predná 1,3-megapixelová kamera na videohovory.

Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, DLNA, HDMI, FM rádio s RDS ani Bluetooth. Vstavaná 16 GB pamäť sa nedá, rovnako ako pri ostatných zariadeniach s OS Windows Phone, rozšíriť pamäťovými kartami. Na uloženie súborov je k dispozícii 25 GB on-line priestoru na cloudovom účte SkyDrive.

ZÁKLADNÉ INFO: HTC Titan

HTC Titan si môžete objednať zatiaľ iba v e-shope od 269,10 €. Cena pre predplatené karty je 520 €.

Sony Ericsson Xperia Neo V je dotykový smartfón s operačným systémom Android 2.3.5 Gingerbread. Rímska číslica päť na konci názvu naznačuje hlavnú zmenu oproti staršiemi súrodencovi Sony Ericsson Xperia Neo. Tou je 5-megapixelový snímač fotoaparátu oproti 8-megapixelovému. Dizajn smartfónu rovnako ako zvyšné špecifikácie ostali.

Displej s uhlopriečkou 3,7'' a rozlíšením 480 x 854 bodov používa technológiu Sony Bravia Mobile Engine, procesor je taktovaný na 1 GHz a pamäť RAM má stále veľkosť 512 MB. Smartfón podporuje dátovú sieť HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth i DLNA. Nechýba HDMI konektor, FM rádio s RDS ani 3,5 mm jack.

ZÁKLADNÉ INFO: Sony Ericsson Xperia Neo V

Sony Ericsson Xperia Neo V si môžete objednať od 69 €. Cena pre predplatené karty je 285 €.

Samsung Galaxy S II má dvojjadrový 1,2 GHz procesor s grafickým čipom Mali-400MP, dotykový Gorilla Glass SuperAMOLED plus displej s uhlopriečkou 4,3'' a rozlíšením 480 x 800 bodov. Čitateľnosť displeja v exteriéri je veľmi dobrá. RAM má veľkosť 1 GB, vnútorná 16 GB pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet až do veľkosti 32 GB. S 8-megapixelovým fotoaparátom s automatickým približovaním a LED bleskom zhotovíte aj Full HD videá v rozlíšení 1920 x 1080 bodov. Prednou kamerou s 2-megapixelovým rozlíšením môžete uskutočniť aj videohovor.

Nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA až do rýchlosti 24,4 Mbps pre sťahovanie a 5,76 Mbps pre odosielanie súborov, Wi-Fi, DLNA, Bluetooth 3.0, GPS, ani FM rádio s RDS. Zamrzí snáď iba chýbajúci HDMI konektor. No riešením môže byť HDTV Adapter, ktorý vám čoskoro predstavíme v samostatnom článku. Operačný systém Android je vo verzii 2.3 Gingerbread s nadstavbou TouchWiz 4.0. Batéria s kapacitou 1 650 mAh by mala pri bežnom použití vydžať asi dva dni.

Prvý kontakt: Samsung Galaxy S II (Samsung i9100) (18. 5. 2011)

Samsung Galaxy S II white si môžete objednať zatiaľ iba v e-shope od 251,10 €. Cena pre predplatené karty je 500 €.

Za čitateľské tipy ďakujeme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu