Asus Transformer Prime čoskoro na trhu

Na prvý tablet s čipom od NVIDIE Tegra 3 Asus Transformer Prime mnohí netrpezlivo čakajú. Elegantný tablet s dokovacou klávesnicou si možno niektorí chcú nadeliť aj sami sebe ako vianočný darček. Začiatok predaja nebol zatiaľ oficiálne stanovený, no očakáva sa, že 9. alebo 18. december 2011 by mohli byť tie pravé dátumy.

ZÁKLADNÉ INFO: Asus Transformer Prime

Niektoré zahraničné internetové obchody už teraz prijímajú predobjednávky, no dá sa tušiť, že dopyt bude vyšší než počet reálne dodaných tabletov. Podľa zákulisných informácií má firma Asus pripravených zatiaľ 350- až 400-tisíc kusov, ďalšie sú vo výrobe. Na slovenskej stránke www.asus-shop.sk bol nedávno Transformer Prime v 32 GB verzii dostupný na predobjednávku za cenu 599 € aj s klávesnicou. Momentálne je zo stránky internetového obchodu odstránený.

Asus Transformer Prime je desaťpalcový tablet s päťjadrovým procesorom a operačným systémom Android 3.2 Honeycomb. Štyri hlavné jadrá budú taktované na 1,3 GHz, piate na 500 MHz. Svižný chod systému zabezpečí 1 GB operačnej pamäte RAM. Dotykový displej s rozlíšením 1 280 x 800 bodov je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass s pozorovacími uhlami 178°. Tablet patrí svojou hrúbkou iba 8 mm medzi najtenšie. Hmotnosť je príjemných 586 gramov, s pripojenou klávesnicou má hrúbku 10 mm a hmotnosť o 537 gramov väčšiu.

Fotografie zhotovíte 8-megapixelovým fotoaparátom s LED bleskom a automatickým zaostrovaním, na videohovory využijete prednú VGA kameru. Multimediálny obsah si používateľ môže uložiť do vstavanej 32 alebo 64 GB pamäte, k dispozícii bude mať aj cloudovú službu s 2 GB úložného priestoru. Vo výbave nájdeme Wi-Fi, Bluetooth 2.1 a GPS a microHDMI konektor.

Zdroj: 2tlive.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu