Zdrojový kód pre Android 4.0 uvoľnený

Utorok 15. novembra 2011 bol dôležitým dňom pre všetkých, čo netrpezlivo čakajú na najnovšiu verziu operačného systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Google uvoľnil zdrojový kód novej verzie a môže sa tak začať portácia na mobilné zariadenia.

Prečítaje si: Android 4.0 Ice Cream Sandwich na oficiálnom videu (19. 10. 2011)

Majitelia novších modelov Androidov tak môžu v priebehu niekoľkých týždňov očakávať uvoľnenie novej verzie ICS pre svoje smartfóny alebo tablety. Niekoľko veľkých výrobcov sa už vyjadrilo, že v okamihu, keď bude zdrojový kód uvoľnený, začnú s prípravami na update.

ICS

Prečítaje si:

HTC pripravuje pre vybrané smartfóny Android 4.0 (7. 11. 2011)

LG potvrdilo Android 4.0 pre high-end smartfóny (3. 11. 2011)

Prvým telefónom s najnovším OS Android 4.0 je nedávno predstavený Samsung Galaxy Nexus. Jeho najväčšími lákadlami sú nový Android a úžasne jemný displej s rozlíšením bežného notebooku (1280 x 800 bodov). Pod displejom už nenájdeme žiadne hardvérové tlačidlo, ako je tomu na ostatných Androidoch od Samsungu. Obrazovku rozsvietite jedine vypínačom. Novinkou je indikátor pod displejom, na mieste spomínaného hardvérového tlačidla, ktorý upozorňuje na zmeškané udalosti.

Ďalšie modely s týmto systémom začnú pribúdať pravdepodobne už čoskoro. Dnes potvrdil na svojom oficiálnom blogu aj Sony Ericsson ICS pre smartfóny radu Xperia z roku 2011 a Sony Ericsson Live (Walkman).

Za čitateľský tip ďakujeme Jozefovi.

Zdroj: groups.google.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu