S príchuťou výpredajov

Už to vyzeralo, že Vianoce tento rok neprídu. Našťastie nesklamali a zavítajú aj do Grécka, veď dostalo predvianočnú 50% zľavu na svoj dlh. No nič, výpredaje sú trendy. V Malackách sa kvôli nim pri otváraní nového supermarketu takmer pobili. To bude asi tým predstavenstve Kauflandu. Ale čo tak nápis "sale" súvisiaci s komunikáciou?

Ak sa vám zdalo, že do kompletnej vianočnej ponuky výpredajov našich troch mobilných mušketierov ešte niekto chýbal, tak ste sa nemýlili. Predsa náš oranžový d'Artagnan! Jeho zákazníci už určite pri ponukách konkurentov netrpezlivo prešľapovali dúfajúc, že citrusy budú chutiť aj tak lepšie. A chutia? Mali by, veď sú z najväčšieho stromu. Orindž vsadil na niečo, s čím prišiel ako prvý kyslík, aj keď v oklieštenej podobe. Tentokrát tu máme kompletné komunikačné orgie v oranžovej sieti. Nonstop volania, SMS, MMS, aj dátovo neobmedzený internet v mobile. Toto všetko za tridsať. Výhodou oproti konkurenčnému Filipovi sú kompletné služby na domácom pasienku zahrnuté v cene i mobil, no čo ak dostanete chuť volať inde? U konkurencie máte na to k dispozícii dvadsať-tridsať eur, tu už rúbeme nad rámec. Flat má na našom trhu určite svoje miesto, ale načo tisíce nevyužiteľných minút a správ za cenu, ktorá už určite nekráča s dobou?

Tí ostatní bez neukojiteľných chutí komunikovať si môžu aktivovať Zasnívaný paušál a pri správnej kombinácii balíčkov dostanú aj tak volania v sieti grátis. A neuveríte, ale na obmedzený čas. Tento podivný zvyk obdarúvať na dobu určitú už akosi patrí k orindžáckemu folklóru. Pri internetoch citrus zrýchľuje, navyšuje a pridáva tabletky za dotované ceny. To by šlo. A aby plebejci boli dostatočne motivovaní, tak do ponuky pribudlo aj šesť nových fónov, čo znamená opäť väčšiu dilemu pre nerozhodných.

Prísť na trh s akciou a následne ju naťahovať ako žuvačku Pedro je taký slovenský štandard, podobne to urobil tiež Funfón s volaniami pre troch kamošov zadarmo. Smolu majú samotári bez kamarátov, ale tí ušetria už len z princípu, keďže im nemusia kupovať bonbošku a fernet na narodeniny.

Jablčný fetiš menom aj-fón SSSS dorazil na pulty predajní našich operátorov, môžete ho mať už od smiešnych 29 eur. No vidíte a vraj najdrahší smartfón. To naopak taká Nokia N9 začína u magenty od 249 eur. Vieme, MeeGo vás láka asi tak, ako päťdesiatcentovku jazda v nákupnom vozíku Záhoráka, ale čo tak vyskúšať takmer identický telefón s dušou líznutou Microsoftom? Tamtarará, máme tu novinku s poetickým názvom Lumia 800. Tá je prvým severským modelom so spomínaným WP 7.5. Chuť do života a návrat zašlej slávy má značke priniesť aj o 90 čísel ochudobnená Lumia 710 a štvorica chutne lacných a vybavených fónikov z línie Asha. Gigaherzový procesor bude v tomto prípade plniť úlohu súčiastky, ktorá si vždy trpezlivo počká na tie ostatné.

Zaujímavou správičkou posledného októbrového týždňa je nepochybne fakt, že gigant Sony odkúpi 50%-ný podiel Ericssonu v ich spoločnej firme. Asi cíti šancu, veď kto by inak investoval miliardu do niečoho, čomu nepredvída svetlú budúcnosť. No, vlastne Benq by po skúsenosti so Siemensom vedel rozprávať o neopätovanej láske.

Ešte krajšou podobou výpredajov je možnosť, mať niečo zadarmo. Fakt, zadarmo! Obyvatelia najhlavnejšieho mesta mohli vyskúšať benefity okysličenej Super zóny v ich Parku. Masáže, ochutnávky jedál, prednášky, súťaže. Ako to je o tom vtáčikovi, ktorému pekne spievajú, keď ho lapajú?

O2

Diskusia k článku:

Začať diskusiu