Dostupná aktualizácia na Android 2.3.4 pre Xperie roku 2011

Koncom augusta tohto roka informovala spoločnosť Sony Ericsson, že všetky Xperie predstavené v roku 2011 dostanú aktualizáciu softvéru operačného systému Android na verziu 2.3.4. Dnes sa začala globálna aktualizácia smartfónov Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia Active, Xperia Pro, Xperia Ray, Xperia Arc, Xperia Arc S, Xperia Neo V, Xperia Play a Xperi Live with Walkman.

Majitelia týchto zariadení môžu čoskoro dostať hlásenie o dostupnosti updatu pre ich telefón. Aktualizácia je uvoľňovaná postupne, preto nie všetky telefóny dostanú informáciu o možnosti stiahnuť si nový softvér v rovnakom čase. Prevziať ho môžete priamo do telefónu cez Wi-Fi pripojenie alebo cez počítačovú aplikáciu PC Companion. Aktualizácia telefónov kupovaných od od operátorov bude záležať na jeho rozhodnutí.

xperia update

Aktualizácia má priniesť viacero vylepšení:

- nové funkcie Facebook inside Xperia™ na hodnotenie, zdieľanie a vyhľadávanie aplikácií a hier

- rozšírenie fotoaparátu umožňujúce zachytávať panoramatické obrázky 3D a 2D a ponúkajúce priblíženie videa (okrem Xperie Play, tá dostane natáčanie HD videa)

- bezdrôtové multimediálne pripojenie k televízoru prostredníctvom technológie DLNA

- Podpora videokonverzácií GoogleTalk (iba verzie s VGA kamerou)

- vstup textu cez systém dotykového ovládania Swype - zadávanie textu presúvaním prstu z jedného písmena na ďalšie

- zachytávanie obrazovky (screenshot) umožní používateľovi zdieľať zachytený obsah obrazovky kdekoľvek v telefóne

Prečítajte si: Sony Ericsson prinesie aktualizáciu Androidu 2.3.4 na rad Xperia z roku 2011 (26. 8. 2011)

Krátko po oficiálnom predstavení najnovšej platformy Android 4.0 Ice Cream Sandwich sa začala internetom šíriť zatiaľ neoficiálna správa, že Sony Ericsson chystá aktualizácie pre všetky Xperie z roku 2011 aj na túto najnovšiu verziu. Podľa našich informácií sa nedá jednoznačne povedať, či sa každý majiteľ Xperie z roku 2011 dočká nového OS Android 4.0. Spoločnosť odporúča všetkým netrpezlivým záujemcom sledovať oficiálny blog blogs.sonyericsson.com, kde budú zverejnené aktuálne informácie.

Prečítajte si: Android 4.0 pre všetky Xperie roku 2011? (21. 10. 2011)

Za čitateľské tipy ďakujeme.

Zdroj: blogs.sonyericsson.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu