Orange: Curve 9360, Samsung S5610, Galaxy S Plus, Optimus Net, Nokia 700 a Xperia Arc S v ponuke

Do vianočnej ponuky mobilných telefónov zaradil mobilný operátor Orange niekoľko nových modelov. Šesť smartfónov a jeden štýlový telefón strednej triedy.

BlackBerry Curve 9360 má typický dizajn biznis zariadení kanadského výrobcu RIM a prichádza s operačným systémom BlackBerry 7 OS a plnohodnotnou QWERTY klávesnicou.

Pod displejom s uhlopriečkou 2,44'' a rozlíšením 480 x 360 bodov je optický trackpad a štyri tradičné mechanické tlačidlá. Zvyšnú prednú časť zaberá plnohodnotná QWERTY klávesnica.

Medzi špecifikáciami nájdeme podporu sietí tretej generácie, Wi-Fi, GPS či Bluetooth. Procesor s taktom 800 MHz dopĺňa 512 MB pamäte RAM a rovnaká veľkosť pamäte telefónu s možnosťou rozšírenia pomocou microSD kariet do veľkosti 32 GB. Na fotografovanie a nahrávanie VGA videí poslúži 5-megapixelový fotoaparát s LED diódou.

ZÁKLADNÉ INFO: BlackBerry Curve 9360

Telefón je v ponuke podľa výšky mesačného paušálu od 99 €, plná cena je 320 €.

Samsung Galaxy S Plus vychádza zo svojho staršieho súrodenca Samsungu Galaxy S. Rozdiely medzi nimi sú možno minimálne, no pre mnohých z nás podstatné. Nová verzia slávneho S-ka vyniká hlavne silnejším procesorom, ktorý je taktovaný na 1,4 GHz a batériou s väčšou kapacitou, presne 1 650 mAh.

Displej má opäť Super AMOLED s uhlopriečkou 4'' a rozlíšením 480 x 800 bodov. Na fotografie poslúži 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, LED blesk chýba. Videá nahráva v HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, DLNA, Bluetooth 3.0, FM rádio s RDS i 3,5 mm jack.

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung galaxy S Plus

Telefón je v ponuke podľa výšky mesačného paušálu od 99 €, plná cena je 320 €.

LG Optimus Net je nástupcom známeho smartfónu LG Optimus One. Po svojmu predchodcovi zdedil rovnaký 3,2'' displej s rozlíšením 320 x 480 bodov i 3 Mpix fotoaparát s automatickým zaostrovaním. Mierne zlepšenie nastalo pri natáčaní VGA videí, novší model ich zhotoví rýchlosťou 24 snímok za sekundu. Nárast výkonu zaznamenal procesor. Výrobca udáva, že osadený 800 MHz procesor je o 33 % rýchlejší, než v konkurenčných modeloch s rovnakým taktom procesoru. OS Android je v najnovšej verzii 2.3.3 Gingerbread.

Vďaka DLNA môžete bezdrôtovo zdieľať multimediálne súbory s iným zariadením. Optimus Net dostal nadstavbu Optimus 2.0, vo výbave mu nechýba ani Bluetooth 3.0, Wi-Fi, GPS či FM rádio.

ZÁKLADNÉ INFO: LG Optimus Net (LGP690)

Telefón je v ponuke podľa výšky mesačného paušálu od 1 €, plná cena je 160 €.

Nokia 700 je dotykový smartfón s 3,2'' AMOLED displejom s rozlíšením 360 x 640 bodov a technológiou Clear Black. Srdcom smartfónu je 1 GHz procesor. Na fotografovanie a nahrávanie HD videí poslúži 5-megapixelový fotoaparát s prisvetľovacou diódou, no opäť bez funkcie automatického zaostrovania.

Medzi parametrami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 3.0, NFC, FM rádio s RDS i audiokonektor, ktorý slúži aj ako AV konektor a TV-Out. Akumulátor s kapacitou 1 080 mAh vystačí až na 47 hodín počúvania hudby alebo 7 h hovoru.

PRVÝ KONTAKT: Nokia 700

Telefón je v ponuke podľa výšky mesačného paušálu od 69 €, plná cena je 290 €.

Sony Ericsson Xperia Arc S je vylepšený model predchodcu Xperie Arc prichádza so silnejším 1,4 GHz procesorom a najnovšou verziou operačného systému Android vo verzii 2.3.4.

Má rovnaký elegantný dizajn a veľký dotykový displej s uhlopriečkou 4,2'', pokrytý netrieštivou vrstvou minerálneho skla odolného voči škrabancom. Rozlíšenie ostalo 480 x 854 zobrazovacích bodov. Nový model ponúka plnú dátovú konektivitu, nechýba podpora USB On-The-Go, HDMI, DLNA, GPS, FM rádio s RDS i 3,5 mm jack.

ZÁKLADNÉ INFO: Sony Ericsson Xpeia Arc S

Telefón je v ponuke podľa výšky mesačného paušálu od 179 €, plná cena je 410 €.

Samsung S5610 je telefón klasickej konštrukcie pre zákazníkov, ktorí uprednostňujú klasiku pred dotykovými zariadeniami. Telefón s kovovými krytmi a štýlovým vzhľadom pripomína známy smartfón Nokia C5.

Nedotykový displej s uhlopriečkou 2,4'' má rozlíšenie 240 x 320 bodov. Fotografie zhotovíte 5-megapixelovým fotoaprátom s LED bleskom, nájdeme aj podporu dátovej siete HSPA, Bluetooth, slot na pamäťové karty, FM rádio s RDS i audiokonektor.

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung S5610

Telefón je v ponuke podľa výšky mesačného paušálu od 1 €, plná cena je 110 €.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu