Samsung Galaxy S II HD LTE

Spoločnosť Samsung 26. septembra 2011 oznámila uvedenie dvoch smartfónov radu Galaxy s podporou LTE na kórejský trh. Okrem už skôr predstaveného telefónu Samsung Galaxy S II LTE a tabletu Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE sa na trhu objaví aj verzia smartfónu s označením HD v názve, čo naznačuje rozlíšenie displeja v HD kvalite.

Samsung Galaxy S II HD LTE má veľký 4,65'' displej s pomerom strán 16:9, pozorovacím uhlom 180° a 110 % podaním prirodzených farieb. Rozlíšenie dotykového displeja s technológiou Super AMOLED je 1 280 x 720 bodov. Dôraz bol kladený podľa výrobcu na štíhle 10 mm telo, čo zaistí pohodlné uchopenie telefónu do ruky.

Rozmery telefónu sú 133 x 67 x 10 mm, hmotnosť dosahuje 142 gramov. Dvojjadrový procesor je taktovaný na 1,5 GHz a beží na ňom operačný systém Android vo verzii 2.3 Gingerbread. Na fotografovanie tu nájdeme 8-megapixelový fotoparát s LED bleskom, na videohovory je určená predná 2-megapixelová kamera. Vstavaná pamäť má veľkosť 16 GB.

Medzi špecifikáciami nechýba podpora HSPA+, Wi-Fi, Flash, Bluetooth 3.0, GPS či NFC. Silná batéria s kapacitou 1 850 mAh je pri tomto zariadení nutnosťou. O cene a dostupnosti pre ďalšie krajiny výrobca zatiaľ neinformoval.

Čo je LTE?

Technológia LTE (Long Term Evolution) je považovaná za najmodernejšiu technológiu pre mobilné internetové pripojenie. Vďaka vysokým dosahovaným rýchlostiam a nízkemu oneskoreniu (latencii) umožňujú LTE siete napríklad bezproblémový prenos videa v reálnom čase, on-line prenos obsahu vo vysokej HD kvalite či 3D video obsahu. Odhady hovoria, že do roku 2015 dosiahne počet používateľov širokopásmových služieb číslo 3,8 miliardy, pričom 95% z nich bude používať HSPA, CDMA a LTE siete.

Zdroj: samsungmobilepress.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu