RIM v druhom štvrťroku s poklesom zisku

Výrobca známych biznis zariadení BlackBerry kanadská spoločnosť Research In Motion (RIM) ohlásila svoje výsledky za druhý štvrťrok fiškálneho roku 2012, ktorý sa vo firme skončil 27. augusta 2011.

RIM logo

Príjmy predstavovali v sledovanom období 4,2 milardy amerických dolárov, pričom čistý zisk bol 329 mil. usd, čo znamená 0,63 usd na jednu akciu. Oproti minulému štvrťroku ide o 15 % pokles zisku. Rovnako v porovnaní s druhým štvrťrokom minulého roku to znamená pre spoločnosť o 10 % horší výsledok.

Koncom júla 2011 spoločnosť ohlásila v rámci úsporných opatrení prepúšťanie 2000 zmestnancov. Výhľady do budúcnosti sú podľa RIM optimistické. Nedávno firma predstavila nové smartfóny s najnovšou verziou operačného systému BlackBerry OS 7, od ktorých si sľubuje nárast predaja. Ten sa má podpísať pod očakávané pozitívne výsledky hospodárenia za tretí štvrťrok obchodného roku 2012. Podľa odhadov spoločnosti vzrastie predaj smartfónov o 27 až 37 %.

V sledovanom období predala firma približne 10,6 miliónov kusov smartfónov a 200 tisíc tabletov BlackBerry PlayBook. Zariadenia firma predáva cez 90 distribučných partnerov v 30 krajinách.

Zdroj: www.rim.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu