Príde Google Nexus Prime v októbri?

Aj keď väčšinou publikujeme články o pripravovaných novinkách, až keď sú známe oficiálne informácie od výrobcu, v prípade zaujímavých a očakávaných modelov občas urobíme výnimku.

Už niekoľko mesiacov sa na internete špekuluje o podobe nového smartfónu spoločnosti Google. Na rôznych zahraničných serveroch sa objavovali strohé informácie, že nástupca telefónu Google Nexus S dostane názov Nexus Prime a ako prvý príde s operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich. V jednom z britských internetových obchodov sa nedávno objavila pripravovaná novinka spoločnosti Google pod očakávaným názvom Google Nexus Prime.

Aj keď uvedených špecifikácií nie je veľa, naznačujú, že hardvérovo nebude zaostávať za aktuálnymi špičkovými smartfónmi. Budúci majitelia sa môžu údajne tešiť na dvojjadrový procesor taktovaný na 1,5 GHz, 1 GB RAM či 5-megapixelový fotoaparát s LED diódou a nahrávaním videí vo Full HD rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov.

Na prednej strane by mala nájsť svoje miesto aj 1,3 Mpix kamera na videohovory. Samozrejmosťou bude Wi-Fi a GPS. Veľký dotykový Super AMOLED displej s uhlopriečkou 4,6'' naznačuje, že výrobcom nového smartfónu od Google bude opäť spoločnosť Samsung. Kedy príde novinka na trh nie je oficiálne známe, posledné odhady hovoria o októbri 2011. Nepoznáme ani cenu, za ktorú sa bude predávať. No dá sa predpokladať, že bude zodpovedať parametrom zariadenia.

Nexus Prime

Prevádzkovateľ e-shopu pod výrobkom upozorňuje, že stránku budú aktualizovať hneď, ako budú potvrdené nové informácie. Obrázok je iba špekulatívny a nezodpovedá skutočnosti. Takisto parametre môžu byť bez predchádzajúceho upozornenia zmenené.

Google Nexus Prime má už dokonca aj svoju fanúšikovskú stránku. Kto sa chce dozvedieť o pripravovanej novinke viac, môže navštívíť www.theprimesmartphone.com.

Zdroj: handtec.co.uk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu