Macejko namiesto Tárrega?

Po športovej stránke naozaj smutný týždeň možno vylepší práve prebiehajúci víkend. Tak nahodiť kraťasy, úsmev č. 3 a užívať si posledné ukážky leta 2011.

Madženta skúša na ľud starú dobrú fintu, teda dať niečo nové za polovicu, alebo prvú polovicu pomenovať akciou a dať ju ako bonus k tej druhej. Logické, že?

V každom prípade zabudnite na ízy team s odpornými 50-centovými hovormi, teraz frčí ízy free so štvrtinovými cenami. A deväť eurovým krédom získaným za polovicu. O tom, kto bol inšpiráciou asi netreba pochybovať. Okrem toho stihol do ružova sfarbený operátor okresať svoju bohatú letnú ponuku obstarožných telefónov. Nuž, slnko už na hlavy plebejcom tak prudko nesvieti, a tí teda neskočia na hocijaké veterány.

Kysličník férovo-konkurenčitý vymyslel fígeľ pre ovečky pohybujúce sa najmä mimo hlavného salaša. Ba čo salaša, dokonca mimo obecného grúňa! Musia byť až hen, v rómingu! Aktiváciou služby EU Pas dostanú biznis ovečky s programom O2 Moja Firma cenovku 0,60 ojra na každý odchádzajúci aj prichádzajúci hovor. Následne v ňom môžu pokračovať za dvanásť centov pri odchádzajúcich a zadara pri prichádzajúcich hovoroch. Teória je síce pekná, ale výhoda sa prejaví až pri dlhších békaniach. Pre nás ostatných Európska komisia sama spontánne okresáva bohaté marže operátorov.

O výraznej povahovej črte Jonatána, egocentrizme, sa už popísalo mnoho. Utrápený Samsung by vedel rozprávať. Na veľtrhu IFA 2011 v Berlíne predstavil zaujímavý tablet galaxy tab sedem bodka sedem. Ale malo to taký efekt, ako keby vás sused načapal grilovať s partiou na jeho záhrade. Takže milí Kórejci museli svoj produkt spolu s hosteskami odpratať do skladu kvôli opatreniam nemeckého súdu, ktorý akoby sympatizoval s Applom. No nič... Ktorý Slovák ako prvý usporiada autobusový zájazd pre nemeckých občanov za účelom nákupu vysnívanej zakázanej elektroniky? Cestovka v štýle Galaxy Travel.

Páni zo Samsungu, kašlite na Nemecko! Odporúčame použiť glóbus a tam niekde v Európe si vyhľadajte nápis Slovakia. Tam máte predsa vyše 40 %-ný podiel na trhu. Nestačí? Aj keď v tomto prípade vám percentá poskočili najmä vďaka modelom, ktoré sú cenovo adekvátne hrubej mzde bežného slováčiska žijúceho z lásky a štyroch stoviek. A priznať tiež treba, že nejde o 40 % trhový podiel, ale 40 % podiel z predaných telefónov v jednom mesiaci, júli.

Nemať peniaze a hľadať na prajsmánii najdrahšie telefóny, to je také slovenské. Vyhľadávanie však ešte nič neznamená, to je ako zbožňovať jahňacinu, a pritom každý deň raňajkovať hydinové párky a večerať kuraciu paštétu s rožkom.

HTC svoje portfólio na veľtrhu skrývať nemuselo, hoci nové modely sú tiež hranaté a majú displej, čo by americkým právnikom teoreticky mohlo prekážať. Fešáci Titan a Radar majú dušu sťa otvorené okno, pričom prvý menovaný dostal aj rozmery nekompatibilné s vreckom gatí. A uhlopriečku blížiacu sa k piatim palcom. To je však nič oproti 5,3-palcovej vlajkovej lodi od Samsungu. Vedúci si na ňu už brúsi zuby: Človek si myslí, že Galaxy S II je to najlepšie na trhu a hop, zase tu mame lepšie rozlíšenie, silnejšiu batériu, dotykové pero... Ach jo. :)"

Rakúskeho výrobcu Emporia veľké displeje určite netrápia, veď jeho cieľovou skupinou sú najmä poberatelia dôchodkov. Pre nás - mladých telom i duchom - je teda zatiaľ nezaujímavý, no prečo nepotešiť starkú Škopkovú novým kvalitným mobilom z kategórie senior? Nemusí predsa stále dediť modely, za ktoré sa sami hanbíme.

Tu ru ru ruu tu ru ruu... Zvuk v písanej podobe vyzerá síce zvláštne, ale majitelia Nokií možno spoznali melódiu Nokia Tune. Tá sa stala ešte väčšou legendou než Vašov song Poďme spolu lietať. Po sedemnástich rokoch však dostali Fíni chuť ju nahradiť niečim novým a trendy. Šancu tvoriť má každý, kto vie hrať na klavíri, prípadne iba klepať po prázdnych hrncoch naberačkou. Chce to len dobrý nápad, ktorý môže priniesť 10 000 dolárov a objaví sa vo všetkých nových Nokiách. Stará melódia znie síce na prvé počutie ako refrén hopsačky od Maduaru, no napriek tomu je to notoricky známa časť viac než storočného diela Gran Vals španielskeho skladateľa Francisco Tárrega. Tak čo, bude znieť z Nokií o rok výrez záhoráckeho Macejka?

Diskusia k článku:

Začať diskusiu