Jablko na svadbe

Začneme od konca. Na konci býva zvyčajne chvost. Alebo O2. To v rámci svojej štedrosti daruje plebejcom päťsto smartfónov. Až 500 preto, lebo sú lacné. Stačí byť na fejsbuku (kto tam vlastne nie je??) a pred správnou modrou predajňou v správny čas. Ale neriskujte, treba vsadiť na istotu! Takže hajde zobrať stany, správnu partiu a pri varení kotlíkového gulášu a spievaní trampských piesní si v kľude počkať pred tou svojou.

Hovädzie si môžete zakúpiť aj v nedaľekom Tescu. Možno sa necháte zlákať na centové volania v jeho sieti a tarifikáciu, ktorej matematický výsledok je 61. Zákazníkov tohto virtuálneho operátora totiž vraj rapídne pribúda, nárast hovorí o takmer 200 percentách a niekoľko desiatok tisíc klientoch. No ale kto by odolal si prihodiť k jogurtu aj tak výhodnú SIMku.

Nokia len nedávno uvoľnila aktualizáciu Symbianu na Aničkin štýl a už tu máme jej otuningovaného nasledovníka pod názvom Belle. Do svojich útrob ho dostali nové smartfóny Nokia 600, 700 a 701. Už je tých čísiel akosi priveľa. Pri pohľade na opačný koniec fínskych noviniek by sa zdalo, že gigant chce konkurovať čínskym výrobcom telefónov. Možno aj Nokle. Dualsimkové, prípadne ultralacné mobily neboli nikdy jeho pýchou. No na druhej strane, mať za 25 eur MP3 prehrávač so svietidlom, z ktorého si aj zavoláte, nie je až taký zlý kšeft.

Americký Jonatán dal konkurencii ďalšiu patentovú facku. Holandský súd totiž rozhodol, že kórejský výrobca nesmie predávať svoje smartfóny Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II a Samsung Galaxy Ace na niektorých trhoch Európskej únie. No nič, slovo súdu je sväté, aj keby tvrdilo, že biela je čierna. Vojna výrobcov je neférová minimálne voči zákazníkom, ktorí si svoj vysnívaný dvojkový Galaxy S chceli kúpiť, ale nejaká konkurenčná spoločnosť jeho predaj jednoducho znemožnila. Pred pár rokmi by podobný princíp fungovania trhu znel ako absurdita, dnes je to žiaľ realita. V tomto prípade ide hlavne o spôsob posúvania obrázkov v galérii. Tak ja neviem, presúvajte ich pohybom nosa po displeji.

No viac ako technológia posúvania nahatých báb po skle, by malo veľké Jablko zaujímať to, čo ďalej. Jasné, v čase rekordných tržieb sa pozerá do budúcnosti dobre, ale pôjde to aj bez Steva Jobsa?

Ikonu Jonatána, muža, ktorý doviedol spoločnosť na vrchol a ktorý ju teraz opúšťa. Odpoveď je jasná, pôjde to! Zatrasie to určite akciami, ale aj tak bude bremeno ďalšieho úspechu hlavne na vývojároch, inžinieroch a plebejcoch ochotných bohato zaplatiť za ameriku s čínskymi koreňmi.

Na záver si necháme absurditku. Ale možno ňou inšpirujeme vedúceho. Ale pssst, nič som neprezradil! Istá Američanka (no jasné, zase tí amíci!) už dávno sľúbila svojej najlepšej kamarátke, že jej na svadbe pôjde za družičku. V deň sobáša, ktorý sa konal v Denvere, sa ale nachádzala v 2 500-kilometrov vzdialenom meste Richmond. Na obrade však nakoniec nechýbala a to vďaka ajpadu. Jeden zo svadobčanov niesol zázračný kus obdĺžnika uličkou smerom k oltáru a družička tak mohla sledovať všetko dianie na svadbe. No nič, asi zavolám kolegovi, nech donesie v utorok do práce aspoň moju fotografiu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu