Samsung predstavil štyri nové androidy

Kórejský výrobca Samsung predstavil štvoricu nových telefónov z radu Galaxy. Pri ich pomenovaní použil nový spôsob označovania svojich smartfónov. Najlacnejšie modely budú niesť označenie písmenom Y, zariadenia, ktoré budú ponúkať primeranú kvalitu za prijateľnú cenu budú označované písmenom M. Modely vysokej kvality dostanú písmeno W a drahšie prémiové modely ponesú písmeno R. Najlepšie vybaveným smartfónom ostane písmeno S.

Do série najlacnejších modelov patrí novinka Samsung Galaxy Y. Ide o dotykový telefón s 3'' uhlopriečkou a rozlíšením 240 x 320 bodov. Procesor je taktovaný na 832 MHz a beží na ňom operačný systém Android vo verzii 2.3 Gingerbread.

Na fotografovanie poslúži 2 Mpix fotoaparát bez LED blesku. Vo výbave nájdeme podporu HSDPA, Wi-Fi a Bluetooth 3.0. Kapacita batérie má byť 1 200 mAh. Dostupný bude v rôznych farebných variantoch.

Samsung Galaxy Y Pro je takmer rovnaký ako vyššie popísaný model. Hlavným rozdielom je menší 2,6'' dotykový displej kombinovaný s hardvérovou QWERTY klávesnicou. Ostatné parametre by mali byť zhodné.

Samsung GalaxySamsung GalaxySamsung Galaxy M Pro má štíhle 10 mm telo, hardvérovú QWERTY klávesnicu, dotykový 2,6'' displej s rozlíšením 320 x 480 bodov a optický trackpad. Procesor bude taktovaný na 1 GHz a pobeží na ňom operačný systém Android 2.3. Batéria bude mať kapacitu 1 350 mAh.

Medzi ďalšími funkciami nebude chýbať 5-megapixelový fotoaparát na zadnej a VGA kamera na prednej strane, podpora HSPA, Wi-Fi či Bluetooth 3.0.

Samsung GalaxySamsung Galaxy W má 3,7'' dotykový displej s rozlíšením 480 x 800 bodov, 1,4 GHz procesor a OS Android 2.3. Nechýba 5 Mpix fotoaparát, podpora rýchlej dátovej siete, Wi-Fi ani Bluetooth 3.0. Batéria dostala kapacitu 1 500 mAh.

Samsung Galaxy

Všetky štyri novinky budú podrobnejšie predstavené budúci týždeň na veľtrhu IFA Expo 2011 v Berlíne.

Zdroj: sammyhub.com

Diskusia k článku:

marek 20.08.2012 - 11:51

Neviete čo sa stalo s tým "M pro", prečo ho nieje nikde dostať? Vďaka :)

Richard Hombauer20.08.2012 - 12:47 Trvalý odkaz

samung pripravuje nejake nove qwerty smartfony, ale na nas trh sa ani zdaleka nedostanu vsetky. odhadujem, ze M pro zamietli, ale nejaku novinku k nam pustia. sledujeme vsetko, co sa na trhu objavi.

Celá diskusia 2 príspevky