Nokia predstavila Symbian Belle

Spoločnosť Nokia dnes predstavila nielen nové gigahertzové smartfóny, ale aj novú verziu operačného systému Symbian s názvom Belle. Len nedávno pritom uvoľnila aktualizáciu Symbian Anna pre smartfóny Nokia N8, E7, C7 a C6-01.

Pribudli nové widgety, viac možností prispôsobenia domácich obrazoviek, nové aplikácie a podpora pre funkciu NFC. Nová verzia bude k dispozícii v nových modeloch smartfónov a ako bezplatná aktualizácia pre používateľov mobilných telefónov s operačným systémom Symbian Anna.

Symbian BelleSymbian BelleSymbian BellePrečítajte si: Čo prinesie Symbian Belle? (9. 8. 2011)

Používatelia sa môžu tešiť na nové prispôsobiteľné widgety aplikácií čas, e-mail, hudobný prehrávač, obľúbené kontakty alebo kalendár. Odteraz budú mať až päť veľkostí. Pribudli aj nové widgety pre úlohy, Bluetooth a profily.

Symbian BelleSymbian Belle

Symbian Belle prinesie až šesť domácich obrazoviek, vylepšený stavový riadok a nové aplikácie od spoločnosti Microsoft určené hlavne pre podniky. Nová verzia prináša oveľa viac vylepšení, než nedávno uvoľnená verzia Symbian Anna. Podľa vyjadrení Nokie má byť update na Symbian Belle dostupný v nasledujúcich mesiacoch. Presný termín nie je známy.

Zdroj: conversations.nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu