Android: CG Transit

V dnešnom článku by sme vám chceli predstaviť aplikáciu českých vývojárov, pre ktorú nájdeme využitie nielen pri pravidelnom cestovaní, ale aj ako turisti.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám každý piatok radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

fotkafotkafotka

CG Transit obsahuje off-line cestovné poriadky vlakov, autobusov a MHD hlavne v Českej a Slovenskej republike. Dostupné sú aj vlaky niektorých krajín Európskej únie. Aplikácia používa legálne oficiálne dáta z webového portálu IDOS. V menu používateľ vyberie cestovné poriadky o ktoré má záujem a stiahne si ich do svojho mobilného zariadenia. Pri vyhľadávaní spojov tak neskôr nemusí potrebovať pripojenie na internet.

Vyhľadávanie spojov má širokú škálu možností a nastavení. Je rýchle a prehľadné s množstvom detailných informácií. Zvolený spoj si môže používateľ uložiť do kalendára ako udalosť, zdieľať cez SMS, e-mail, sociálne siete alebo si pozrieť trasu na mape. V prípade meškaní vlakov sa zobrazí upozornenie s časovým údajom. Tieto upozornenia sa zobrazia iba pri povolenom pripojení na internet.

fotkafotkafotka

Link na stiahnutie: market.android.com QR kod

CG Transit je do 1. novembra 2011 bezplatne dostupný v Markete pre OS Android 2.1 a vyšší. Po tomto dátume sa bude platiť zatiaľ neurčený licenčný poplatok.

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu